Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumrstva Savo Minić je nakon ponovne pojave afričke kuge svinja u Bijeljini rekao da je Izvršena eutanazija i uklanjanje svih tih životinja

Nakon što je afrička kuga svinja ponovo potvrđena u Bijeljini na farmi sa 380 krmača i 600 prasadi, oglasilo se i Ministarstvo poljoprivrede.

Resorni ministar Savo Minić kaže da su te svinje juče eutanazirane i da je pojačana inspekcijska kontrola na terenu. Minić ističe da svi oni koji ne ispunjavaju uslove iz pravilnika neće imati pravo na odštete. 

– Od momenta kada se pojavila sumnja, mi smo u Bijeljini, ne samo od srijede, kada se potvrđena kuga na farmi. Sve ono što smo donijeli planom i programom mjera se radi na terenu. Izvršena je eutanazija i uklanjanje svih tih životinja – rekao je Minić.

– Imamo tačna pravila, šta to podrazumijeva, šta je tu ugroženo, koje je zaraženo područje. I dalje možemo, dok se ne pojavi vakcina, samo da apelujemo na naše građane da budu odgovorni. Bićemo kao i do sada, prilično nemilosrdni i kažnjavati. U proteklih 15 dana izdali smo više od 17 prekršajnih naloga i upravo su se odnosili na prometovanje živih životinja – naglasio je Minić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име