Svoja vrata otvorila sam za sve građane Bijeljine, stavljajući se u službu zajednice. Kandidovala sam se za odbornicu u Skupštini grada Bijeljina ispred Partije demokratskog progresa, a moja misija je da se borim za prava djece oboljele od dijabetesa tipa 1. Kroz moje aktivno djelovanje u Udruženju „Odrasli za djecu“, koje neumorno radi na podizanju svijesti o ovoj bolesti, želim da prenesem naša iskustva i ciljeve u političku arenu.

Kao mama jednog djeteta, posebno sam osjetila sve izazove sa kojima se suočavaju porodice čija djeca žive sa dijabetesom. Zadatak koji sam postavila pred sebe je iniciranje i podrška savremenim pristupima prevencije, dijagnostike i liječenja dijabetesa, ali i problema koji proizlaze iz ove bolesti. Potrebno je da zajedno radimo na podizanju svijesti u našem gradu, jer informacija i obrazovanje mogu značajno uticati na kvalitet života oboljelih.

Moj cilj je organizovanje stručnih, naučnih i edukativnih aktivnosti koje će pomoći u prevenciji i ranom otkrivanju dijabetesa. To podrazumijeva ne samo saradnju sa medicinskim stručnjacima, već i intenzivnu komunikaciju sa porodicama i pojedincima. Smatram da je pravovremena edukacija ključna za uspješno upravljanje ovom bolešću, te ću se zalagati za programe koji će ovu edukaciju učiniti dostupnom svima.

Jedan od mojih prioritetnih zadataka biće da utičemo na ukidanje svakog oblika diskriminacije osoba oboljelih od dijabetesa. Nažalost, nepravde i neprijatnosti i dalje postoje, te je neophodno da kao društvo dijabetes tretiramo kao pojavu koja zahtijeva da se oboljeli ne osjećaju kao marginalizovani.

Takođe, želim da radim na omogućavanju uspješnijeg tretmana dijabetesa kroz podsticanje socijalnih aktivnosti koje će obuhvatiti i podizanje svijesti o značaju ove bolesti. Saradnja sa zainteresovanim pojedincima i organizacijama je principijelna u našem djelovanju. Čvrsto vjerujem da jedino zajedno možemo stvoriti okruženje koje će pomoći svima koji žive sa ovom bolešću.

Slogan „Bijeljina na prvom mestu“ reflektuje se na moju posvećenost da svoje aktivnosti i rad usmjerim ka poboljšanju kvaliteta života građana. Nadam se da ću sa svim kvalitetima i iskustvom koje imam, uspjeti da donesem promjene koje će biti u interesu svih nas.

Kroz moju političku borbu namjeravam da prenesem ciljeve iz Udruženja u lokalni parlament, jer vjerujem da možemo i moramo raditi na tome da Bijeljina postane bolje mjesto za življenje, posebno za našu djecu. Zajedno možemo osigurati da prava svih, a naročito onih najosjetljivijih, budu zagarantovana i poštovana. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име