Zvaničnici Srpske čestitali Vidovdan, KRSNU SLAVU VRS

Datum:

Share post:

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.
 

– Povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke. Na jedan od najvećih i najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji sa posebnim pijetetom sjećamo se svih hrabrih pripadnika Vojske Republike Srpske koji su, vođeni patriotizmom i nesebičnom hrabrošću, svoje živote i dijelove tijela ugradili u temelje Srpske – navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Cvijanović je naglasila da je Vojska Republika Srpske, kao glavna okonsica i garant opstanka Republike Srpske, naše najveće tekovine, u Odbrambeno-otadžbinskom ratu branila svoj narod, slobodu i pravo da ostanemo svoji na svome.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadiru Miloradu Krajšumoviću, kao i svim pripadnicima ovog puka krsnu slavu – Vidovdan, ističući da je 28. jun jedan od najvažnijih datuma koji je obilježio srpsku istoriju kroz vijekove.

Dodik je izrazio uvjerenje da je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk sposoban da bude značajna odbrambena komponenta u okviru Oružanih snaga BiH, garant mira, bezbjednosti i stabilnosti srpskog i drugih naroda u BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas krsnu slavu Vojske Republike Srpske – Vidovdan komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH i svim vojnicima, oficirima i pripadnicima te jedinice.

– Na veliki praznik Vidovdan, jedan od najvažnijih datuma u našoj istoriji, koji svjedoči o velikom stradanju, ali i hrabrosti, ponosu i slobodarskom duhu srpskog naroda, proslavljamo krsnu slavu naše vojske koja je najzaslužnija za odbranu Republike Srpske – navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske. 

– Povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, Vama, vojnicima, podoficirima i oficirima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, upućujem najiskrenije čestitke – ističe Višković u čestitki.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...