ZORAN SOFRENIĆ NIJE VIŠE SPORTSKI DIREKTOR FK ''RADNIK'' BIJELJINA

Datum:

Share post:

Nakon odlaska iz kluba Nebojše Tomića, direktora FK ''Radnik'' Bijeljina Zoran Sofrenić je obavljao ''nezvanično'' funkciju sportskog direktora u FK ''Radnik'' Bijeljina.

Nebojša Tomić

Trener Radnika Darko Nestorović je dao spisak igrača sa kojima treba da pregovara koji trebaju da dođu ili odu iz kluba, izjavio je za portal Dešavanja u Bijeljini Zoran Sofrenić.

Zoran Sofrenić, trener golmana FK ''Radnik'' Bijeljina
 

 
Predsjednik kluba Predrag Perković je prije desetak dana rekao na sjednici Upravnog odbora da ja to ne mogu da radim, te da će ''neko drugi'' raditi u klubu, nastavio je Sofrenić.

TESTNA REKLAMA

Iako Zoran Sofrenić zvanično nije bio imenovan na funkiciju sportskog direktora Radnika, isti je tu dužnost – funkciju, obavljao volonterski bez naknade u punom smislu svih obaveza poslova i zadataka koju zahtjeva ta dužnost.

Kako nezvanično saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, Zoran Sofrenić je nadležne u FK 'Radnik'', a direktno trenera Darka Nestorovića, upoznao da više ne želi da obavlja ''nezvaničnu'' dužnost sportskog direktora, te da će u klubu obavljati samo funkciju trenera golmana.

Darko Nestorović, trener FK ''Radnik'' Bijeljina

Da li FK ''Radnik'' ima sportskog direktora?
Iz svega gore navedenog od strane Sofrenića postavlja se pitanje da li FK ''Radnik'' ima sportskog direktora, te ostaje nejasno ko će ubuduće pregovarati u ime kluba oko dolaska-odlaska igrača!?

Tim povodom kontaktirali smo i predsjednika UO FK ''Radnik'' g-dina Predraga Perkovića koji je portalu Dešavanja u Bijeljini izjavio sledeće:
Predrag Perković, predsjedik UO FK ''Radnik'' Bijeljina

Što se tiče sportskog direktora u FK Radnik, pravno-formalno niko nije bio postavljen na tu funkciju. U razgovorima sa pokojnim Gradonačelnikom, mi smo tražili rješenje za tu funkciju, koja je bitna i neophodna za funkcionisanje FK ''Radnik''. Pošto ja kao predsjednik UO zajedno sa članovima uprave imamo svoje obaveze, a sportski i generalni direktor kluba koji postoji u većim klubovima je stub kluba, tako da smo bili u razmišljanjima da tražimo pogodnu ličnost koja bi odgovorila svim potrebnim zadacima za obavljanje tih funkcija. Gospodin Sofrenić pravno-formalno nije bio imenovan na mjesto sportskog direktora FK ''Radnik''. Mi smo u razgovoru do konačnog rješenja, odnosno pronalaženja ličnosti koja bi obavljala funkciju sportskog ili generalnog direktora kluba, u razgovorima sa šefom stručnog štaba i sa gospodinom Sofrenićem zamolili da nam pomognu u poslovima koje spadaju u nadležnosti sportskog direktora, a gospodin Petrović (bivši trener FK ''Radnik'') je bio tim-menadžer, a Sofrenić je radio poslove iz nadležnosti (prećutno) sportskog direktora. ''Kako su radili, vrijeme će da kaže'''' rekao je za Dešavanja u Bijeljini, Predrag Perković.

Finansijske obaveze prema klubu i stručnom štabu
Što se tiče finansijskih obaveza kluba prema igračima i stručnom štabu, trenerima, mi u ovom trenutku smo isplatili dio oktobarske plate i dugujemo novembarsku. Očekivali smo, a nekim igračima smo isplatili obaveze po ugovoru koji odlaze iz kluba, kojima se šef stručnog štaba zahvalio.


 
Očekujemo 50.000  €  od Groningena, ali i sredstva od Gradske uprave i sponzora
'''Očekivali smo priliv određenih sredstava iz kluba Groningen, iz Evrope, koji je trebao da nam uplati 50.000 € za obeštećenje i na osnovu tih sredstava, mi bismo isplatili zaostala potraživanja od strane igrača, međutim, tih uplata nije bilo. Nemamo uplata ni od strane Gradske uprave zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo. Od strane sponzora su mala sredstva. Od strane Fudbalskog saveza BiH takođe nemamo. Od medijskih sponzora nemamo uplate, tako da u ovom trenutku mi ta sredstva dugujemo i gledaćemo da u narednom periodu obezbijedimo priliv nekih sredstava, da li prodajom igrača ili traženjem partnera, odnosno sponzora. Da pokušamo razriješiti finansijske obaveze'', nastavio je Perković.

Od Groningena – Memiševića, očekujemo ulatu do 15. januara!?

U ovom trenutku ništa nije sporno o uplati iz Groningena. Mi imamo s njima dogovor i plaćanje u ratama, tako da su oni dosad uplatili određen iznos i ostalo je do 15. januara 2021. godine da nas isplate, ali su sada kod njih novogodišnji praznici, tako da očekujemo iduće sedmice da bi nam mogli isplatiti. Međutim, ima tu problema oko Memiševića, duga priča… Mi imamo pravnog zastupnika, kancelariju Nikolić koja nas zastupa po pravnim pitanjima i koja će dati odgovor na sve ono što treba da odgovorimo po tom pitanju i prema Memiševiću i prema drugim klubovima i načinu rada gospodina Tomića i svih onih koji su radili u FK ''Radnik'' u prethodnom periodu.

Samir Memišević
 
Vladimir Bradonjić napušta Radnik!? Dugujemo platu i po!
Mi gospodinu Bradonjiću dugujemo platu i po. Nastojaćemo da u narednom periodu riješimo i taj problem, da ne bismo došli u probleme oko njegovog odlaska iz kluba zbog dvije neisplaćene plate. Ima pravo da podnese zahtjev fudbalskom sindikatu i da ode (raskid ugovora) ukoliko ima dvije neisplaćene plate. On je po ugovoru naš igrač još godinu i po dana. Naša je želja da ga zadržimo zbog toga što nam je potreban za opstanak u Ligi, u Premijer ligi u kojoj se takmičimo. Međutim, ako bismo dobili određena sredstva za transfer, mi bismo u Upravnom odboru razmislili da li bismo od tih sredstava mogli da isplatimo plate, da možemo da idemo na pripreme, da obezbijedimo sredstava za dalje finansiranje, jer drugih priliva nemamo. Po tom pitanju ćemo izvagati obje strane i donijeti najkvalitetniju odluku za klub, rekao je Perković, predsjednik UO FK ''Radnik''.

Vladimir Bradonjić

Ivan Šubert
''Gospodinu Šubertu je istekao ugovor. Radi smo da sa njim produžimo ugovor bar na pola godine. Šef stručnog štaba treba da obavi s njim razgovor, pa ako je zainteresovan, da produžimo ugovor, mi smo radi. On nam je mnogo bitan u zadnjem redu i nadamo se da ćemo se uspjeti dogovoriti. Zadnji njegov razgovor je bio da bi produžio na pola godine, a mi da mu dozvolimo da, kad nađe angažman u inostranstvu, da ide. To je vrlo korektan i zahvalan igrač i rado bismo ga vidjeli u našim redovima u narednom periodu, otvoren je za Dešavanja u Bijeljini Perković.

Ivan Šubert
 
Što se tiče FK ''Radnik'' i njegovog takmičenja u Premijer ligi i mjestu na kome se nalazi i na kraju pitanje opstanka u narednom periodu, mi smo prošli kroz jednu vrlo turbulentno vrijeme u prethodnom periodu oko ostavki u klubu, što Uprave, Predsjednika kluba, Direktora kluba, Šefa stručnog štaba, nekoliko kola prije kraja jesenjskog dijela, zimsko-jesenjskog dijela, tako da je to bilo vrlo turbulentno vrijeme, trebalo je vremena da se sve stabilizuje. Mi smo u prethodnom periodu na neki način pokazali se, igrali smo solidno, imali smo nekoliko pehova, gdje smo mogli da dobijemo utakmice, međutim, u zadnjih nekoliko minuta smo izgubili, tako da zauzimamo sad deseto mjesto na tabeli. Očekujemo početak sezone u februaru. Imamo dvije utakmice na domaćem terenu, dočekujemo Velež i Doboj-Kakanj, a idemo Borcu. Poslije toga idemo u treći krug. Tako da, imamo još 14. kola do kraja prvenstva kada ćemo znati gdje se nalazimo. Nemamo velikih sredstava, velika imena da dovodimo. Nastojaćemo u okviru mogućnosti koje imamo da dovedemo igrače, zadovoljni smo što smo doveli izuzetno dobrog trenera – šefa stručnog štaba, Darka Nestorovića. Mislim da je on veliki kvalitet za Radnik, da ćemo u narednom periodu u saradnji sa Gradskom upravom i sponzorima, privrednicima Semberije i šire, uspjeti da obezbijedimo neka korektna sredstva, da zadržimo ove igrače, da se pojačamo, kaže Perković predsjednik UO FK ''Radnik'' Bijeljina.

Reflektori na stadionu FK ''Radnik'' Bijeljina

Semberija zaslužuje da Radnik ostane u Premijer ligi
Semberija zaslužuje da Radnik igra Premijer ligu BiH, nadamo se da ćemo završiti pomoćni teren s vještačkom travom, da ćemo imati bolje uslove za rad. Realno je da FK ''Radnik'' ostane u Premijer ligi, a da u nekom narednom periodu kroz rad sa mlađim selekcijama u narednih nekoliko godina se stabilizujemo i da krenemo u neku bolju priču i vrh tabele, zaključio je Predrag Perković predsjednik UO FK ''Radnik'' iz BIjeljine.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...