Zoran Adžić preko menadžmenta Arene Gradiška ucjenjuje klubove kako bi zabranio prenos Micro mreži

Datum:

Share post:

Velika prašina se podigila kada je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, pokušao zabraniti Micro mreži da prenosi sportske događaje iz sportske dvorane “Arena” Gradiška. Kada u tome nije uspio, pribjegao je isprobanim metodama, ucjenjujući klubove i sportske radnike.

Svjestan da niti nama niti bilo kome drugom ne može zabraniti prenos i rad iz Arene, jer je Arena naša, koliko i njegova, gradonačelnik je, preko menadžemnta Arene, poručio klubovima da će morati plaćati korištenje sportske dvorane ukoliko ih Micro mreža bude snimala, što je klasična ucjena.

Ono što dodatno zabrinjava jeste činjenica da menadžment Arene pravda ove svoje postupke time što Radio-televizija Gradiška prenosi sportske mečeve, pa im je eto previše dva medija da rade taj posao, iako RTVG ne prenosi sve mečeve što predstavlja veliki problem za klubove. Taj problem se ogleda u tome što klubovi moraju poslati svom savezu snimak ali ostanu bez njega jer niko iz RTVG ne dođe da im snima utakmicu.

Menadžment Arene Gradiška se pravda i time da publika neće doći na tribine ukoliko mi budemo snimali, a nije im smetalo kada smo ovaj objekat zajedno sa sadržajem koji nudi predstavili čitavoj BiH, jer je naše prenose pratila bukvalno čitava Bosna i Hercegovina. Po sportskim prenosima smo postali prepoznatljivi mimo Gradiške, a Arenu su mnogi upoznali preko nas. Izgleda da to smeta gradonačelniku Adžiću, koji je svjestan da naš medij ne može da kontroliše, pa traži način da uzurpira naš rad.

TESTNA REKLAMA

Iako smo svjesni da se dobar dio klubova dijelom finansira iz budžeta grada, nećemo im praviti problem. Sport treba svima biti na prvom mjestu. Mada su nam pojedini klubovi poručili da žele nastaviti saradnju s nama, prije svih KMF “Boračka” Gradiška, koja je istakla da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom s nama. Slično su poručili i drugi klubovi iz drugih dvoranskih sportova.

Sportski radnici i stanovnici Gradiške ne smiju da dopuste da se javna dobra privatizuju. Troškove Arene Gradiška plaćaju stanovnici Gradiške, jer se ona finansira iz budžeta, pa samim tim svi imaju pravo da je koriste, naravno po jasno propisanim pravilima.

Na kraju ćemo dodati to da smo prije više od 15 dana poslali zahtjev za akreditaciju rukovodstvu Arene Gradiška ali do današnjeg dana nismo doblili nikakav odgovor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: micromreza.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...