Zoran Adžić preko menadžmenta Arene Gradiška ucjenjuje klubove kako bi zabranio prenos Micro mreži

Datum:

Share post:

Velika prašina se podigila kada je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, pokušao zabraniti Micro mreži da prenosi sportske događaje iz sportske dvorane “Arena” Gradiška. Kada u tome nije uspio, pribjegao je isprobanim metodama, ucjenjujući klubove i sportske radnike.

Svjestan da niti nama niti bilo kome drugom ne može zabraniti prenos i rad iz Arene, jer je Arena naša, koliko i njegova, gradonačelnik je, preko menadžemnta Arene, poručio klubovima da će morati plaćati korištenje sportske dvorane ukoliko ih Micro mreža bude snimala, što je klasična ucjena.

Ono što dodatno zabrinjava jeste činjenica da menadžment Arene pravda ove svoje postupke time što Radio-televizija Gradiška prenosi sportske mečeve, pa im je eto previše dva medija da rade taj posao, iako RTVG ne prenosi sve mečeve što predstavlja veliki problem za klubove. Taj problem se ogleda u tome što klubovi moraju poslati svom savezu snimak ali ostanu bez njega jer niko iz RTVG ne dođe da im snima utakmicu.

Menadžment Arene Gradiška se pravda i time da publika neće doći na tribine ukoliko mi budemo snimali, a nije im smetalo kada smo ovaj objekat zajedno sa sadržajem koji nudi predstavili čitavoj BiH, jer je naše prenose pratila bukvalno čitava Bosna i Hercegovina. Po sportskim prenosima smo postali prepoznatljivi mimo Gradiške, a Arenu su mnogi upoznali preko nas. Izgleda da to smeta gradonačelniku Adžiću, koji je svjestan da naš medij ne može da kontroliše, pa traži način da uzurpira naš rad.

Iako smo svjesni da se dobar dio klubova dijelom finansira iz budžeta grada, nećemo im praviti problem. Sport treba svima biti na prvom mjestu. Mada su nam pojedini klubovi poručili da žele nastaviti saradnju s nama, prije svih KMF “Boračka” Gradiška, koja je istakla da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom s nama. Slično su poručili i drugi klubovi iz drugih dvoranskih sportova.

Sportski radnici i stanovnici Gradiške ne smiju da dopuste da se javna dobra privatizuju. Troškove Arene Gradiška plaćaju stanovnici Gradiške, jer se ona finansira iz budžeta, pa samim tim svi imaju pravo da je koriste, naravno po jasno propisanim pravilima.

Na kraju ćemo dodati to da smo prije više od 15 dana poslali zahtjev za akreditaciju rukovodstvu Arene Gradiška ali do današnjeg dana nismo doblili nikakav odgovor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: micromreza.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...

SERVISNE INFORMACIJE za 24. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...