ZLATKO MAKSIMOVIĆ: "Situacija i dalje teška, i mladi ljudi u teškom stanju''

Datum:

Share post:

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović izjavio je danas da je situacija u vezi sa virusom korona i dalje veoma teška, te da su trenutno u kovid bolnici 44 bolesnika.
 

– Imamo mlade ljude sa 23 ili nešto više godina koji su u teškom stanju. Tu je i pacijent koji ima nešto više od 40 godina, a imamo i četiri pacijenta na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. To je vrsta respiratora, samo što pacijenti nisu intubirani – rekao je novinarima Maksimović nakon sastanka kojem su prisustvovali direktori svih zdravstvenih ustanova sa područja Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Pelagićeva i Donjeg Žabara.

On je istakao da se u bolnici svakodnevno organizuju sastanci Kriznog štaba, te da su zbog toga i pozvali sve direktore zdravstvenih ustanova koje gravitiraju bijeljinskoj bolnici i koji se bave primarnom zdravstvenom zaštitom.

– Imali smo visok stepen saglasnosti kada su u pitanju mjere koje treba preduzeti u narednom period – rekao je Maksimović.

On je naglasio da je na sastanku Kriznog štaba Bolnice konstatovano da se epidemiološke mjere ne poštuju ili se ne poštuju u dovoljnoj mjeri.

TESTNA REKLAMA

– Zdravstveni radnici će nastupiti prema gradskom i opštinskim kriznim štabovima sa zahtjevom da se epidemiološke mjere striktno poštuju. Krizni štabovi su odgovorni za poštovanje i sprovođenje epidemioloških mjera-  istakao je Maksimović.

On je zahvalio direktorima zdravstvenih ustanova na odzivu, istakavši da će zdravstveni radnici dati sve od sebe da bi se poboljšala teška epidemiološka situacija, te da je upućen zahtjev za povećanje kapaciteta kovid bolnice u Bijeljini.

– Ima problema i oko povećanje potrošnje kiseonika. Mi smo zbog toga tu da rješavamo probleme. Vjerujem da će i obećanja nadležnih biti sprovedena u djelo – rekao je Maksimović.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković izjavio je da je epidemiološka situacija u Loparama stabilna, te da imaju četiri osobe pozitivne na virus korona sa blagim kliničkim simptomima ili bez simptoma.

– Imali smo sreću da do 29. juna nismo imali nijednu osobu zaraženu virusom korona – rekao je Nešković, naglasivši da epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi treba maksimalno poštovati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...