“Nije shvatljivo da grad Bijeljina još uvijek nije zaštićen od poplava, ni nakon deset godina od katastrofe koja nas je zadesila 2014. godine”, poručio je profesor doktor Zlatko Maksimović u rubrici “Bez uvijanja” jutarnjeg programa BN TV

On je naveo da je u prethodnim godinama obavljajući funkcije direktora Doma zdravlja Bijeljina i Bolnice “Sveti vračevi” postigao impresivne rezultate, ali da je smijenjen jer uspjeh tih ustanova nije odgovarao određenim centrima moći.

Prisjećajući se katastrofalnih poplava 2010. i 2014. Maksimović koji je tada obavljao funkciju direktora Doma zdravlja Bijeljina kaže da je to bio najveći izazov sa kojim se susreo grad i institucije, te da je neshvatljivo da Bijeljina i dalje nije zaštićena.

“Poplave su bile prije deset godina. Šteta je bila deset budžeta našeg grada. Ne mogu da shvatim da deset godina poslije nisu urađeni zaštitni nasipi. Znam ja da je to obaveza prije svega “Voda Republike Srpske”, Vlada Republike Srpske. Ne treba tražiti krivce, trebalo bi tražiti rješenje. Meni je to neshvatljivo.”

Mandat u Domu zdravlja Bijeljina iskorišten je između ostalog za izgradnju i kompletno renoviranje ambulanti porodične medicine, navodi Maksimović.

“Broj onih koje su potpuno obnovljene sa potpuno novom opremom je 29. Ali značajnije od toga je da nakon toga nije urađena nijedna ambulanta”, kaže on.

Red, rad, disciplina, hijerarhija i odgovornost – neophodni su elementi za uspjeh jednog sistema kakav je regionalna bolnica poput bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini, jasan je Maksimović.

“Mislim da je najveći uspjeh dolazak stručnjaka i to da u moje vrijeme nije bilo gužvi. Liste čekanja su ukinute. Kod kardiologa liste uopšte nisu postojale, moglo se najaviti danas za sutra.”

Osim toga, za vrijeme svog mandata Maksimović ističe izgradnju nove angio sale i pejsmejker centra.

“U vrijeme kovida uveli smo da angio sala radi 24 sata dnevno. Prije toga angio sala je radila dva ili tri dana u sedmici.”

Ipak, politika je bila jača od rezultata. Vlada Srpske smijenila je Maksimovića sa mjesta direktora bolnice u aprilu ove godine.

“Smetala je bolnica u Bijeljini mnogima. Smetao sam ja na mjestu direktora. Sve zbog uspjeha. Smetala je kao takva određenim centrima moći u Bijeljini i van Bijeljine. Nekim dobavljačima koji više nisu mogli da vladaju u bolnici Bijeljina.”

Uspjeh bijeljinske bolnice prepoznat je i u regionu, navodi Maksimović i ističe da je bijeljinska bolnica u vrijeme njegovog mandata sklopila ugovore o saradnji sa medicinskim centrima Dedinje i Sremska Kamenica, te dječijom bolnicom Tiršova i Institutom za majku i dijete iz Beograda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име