Šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović poslije gostujuće pobjede nad Posušjem od 2:0 bio je zadovoljan zbog osvajanja tri boda, ali i činjenice što se ekipa digla poslije domaćeg poraza u prošlom kolu od Sarajeva (0:1).

U susretu odigranom na stadionu “Mokri Dolac” Banjalučani su od samog početka susreta bili znatno dominantniji rival, ali iako su u prvom dijelu meča stvorili veliki broj zrelih prilika rezultat se nije mijenjao. I u nastavku susreta gosti su držali sve konce igre u svojim rukama, a na prvi pogodak čekalo se sve do 70. minuta. Devet minuta prije postignut gola Enver Kulašin je pogodio prečku, da bi onda poslije asistencije Sebastijana Erere dao vodeći pogodak. Tada su se igrači Posušja malo više otvorili i počeli da prijete golu Banjalučana, a sve dileme o pobjedniku otklonjene su u 82. minutu. Stefan Savić je idealno uposlio Đorđa Despotovića, koji je rutinski sproveo loptu u mrežu.

– Prije svega čestitao bih Posušju na kvalitetnoj igri i na svemu što prave ove sezone. Znali smo da imaju vrlo dobro raspoloženje unutar tima s obzirom da su napravili dobre rezultate. U ovom duelu na ovom vrlo dobrom terenu mislim da smo bili apsolutno bolji. Trebalo je možda u prvom poluvremenu neke situacije bolje da riješimo. Imalo je i Posušje nekoliko prilika, poluprilika, kontranapada, ali mislim da je na kraju naša pobjeda čista i zaslužena – naglasio je Žižović, koga u nedjelju očekuje duel protiv nekadašnjeg kluba, Radnika od 21 čas na Gradskom stadionu u Banjaluci.

U gradskom derbiju, koji je odigran na “Koševu” Sarajevo i Željezničar igrali su neriješeno, 1:1. Poveli su fudbaleri tima sa “Grbavice” u 42. minutu preko crnogorskog internacionalca Aleksandra Boljevića, a u 60. minutu izjednačio je rezervni fudbaler Sarajeva Vinko Soldo postavivši konačan rezultat. 

U devetom kolu Premijer lige sastaju se, subota: Sloboda – Sloga (16 časova), Velež – Zrinjski (18), nedjelja: Igman – GOŠK (13), Željezničar – Posušje (15), Borac – Radnik (21), ponedjeljak: Široki Brijeg – Sarajevo (18).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име