ŽIVAN TOMIĆ IZ LOPARA: Znao sam da će muzika biti moje zanimanje (video)

Datum:

Share post:

Mladi Živan Tomić, završio je OMŠ „Kornelije Stanković“ u Ugljeviku u klasi profesora Slaviše Perića za koga navodi da je zaslužan za njegovo dalje školovanje.

Nakon toga, upisao je i završio srednju muzičku školu „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini, a trenutno je student treće godine Muzičke akademije. Ističe da se u njegovoj bližoj porodici niko nije profesionalno bavio muzikom, ali da su svi donekle muzički talentovani i da su na neki način bili u svijetu muzike.

„Harmonika je naš tradicionalni instrument i sama asocijacija na muziku uživo je upravo ona. Kada sam kretao na prve časove muzike, harmonika se jednostavno sama nametnula kao instrument koga i danas volim da zasviram. Moram izdvojiti činjenicu da je od samih početaka bila prisutna ljubav prema domaćoj pop muzici uz koju sam odrastao. Upravo to je presudilo da harmoniku kasnije malo ostavim po strani i da se posvetim sviranju i pjevanju prvenstveno domaće pop muzike. Harmoniku još uvijek imam kod kuće, nisam je prodao niti sam je se odrekao, ali nju sada sviram više za svoju dušu“, rekao je Tomić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Ovaj talentovani mladić smatra da je na vrijeme znao da će muzika definitivno biti njegovo zanimanje i da je to uticalo na njegov izbor srednje škole.

TESTNA REKLAMA

„U drugom razredu srednje škole počeo sam sa svirkama u bendovima, ali mi to nije predstavljalo problem što se tiče školskih obaveza i školovanja. Nekako sam to uvijek doživljavao kao neku bitnu stvar u svom životu i mislim da je sve bilo u svoje vrijeme i da je to razlog zašto sam sve stizao. U početku nas je nosila dječija ljubav prema bendovima, a kasnije je to preraslo u zanimanje“, iskren je Tomić.

Živan je svirao klavirnu harmoniku i kaže da su ona i klavir, odnosno klavijature vizuelno jednim dijelom slični, ali da nije imao problem pri promjeni instrumenta, jer je imao veliku podršku i pomoć profesora.

„Kada je u pitanju posao muzičara, u početku je sve to zanimljivo, dosta se putuje, obiđu se razna mjesta, svugdje se stigne, ali kako godine izmiču i kako čovjek planira ozbiljnije stvari u životu, teško je uklopiti takvu vrstu posla sa porodičnim životom. Ja sam sada porodičan čovjek i volim biti kod kući, tako da je to malo i presudilo da se povučem iz svirki sa bendovima i da malo više radim blizu kuće. Međutim, generalno gledano, posao muzičara ne doživljavam kao teret, jer muziku volim i mislim da svako ko radi nešto što voli i u čemu vidi sebe, svoj posao ne posmatra kao teret“, zaključio je Tomić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...