Žiko Gojković, značajna ličnost u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi, pripada onoj grupi ljudi koji nikada nisu aktivno igrali fudbal ali je fudbal bio njihov život.

Od rane mladosti, još kao organizovani omladinac, priključio se upravi kluba gdje postepeno napredovao do mjere da je jedno vrijeme bio nezamjenjiva ličnost u radu. Najčešće je obavljao poziciju blagajnika u klubu što mu je valjda bilo sudjeno jer je po vokaciji bio trgovac, poslovodja u seoskoj samoposluzi.

Žiko je bio pedantna i odgovorna ličnost, tako da mu je uvjek povjeravan delikatan zadatak koji je on uvjek uspješno završavao,odnosilo se to na snabdjevanje potrebnim stvarima, sportskoj i drugoj opremi, isplati službenih lica ili vodjenju mjesne tombule, on je to radio besprekorno.

Sve svoje privatne resurse je podredjivao fudbalskom klubu i pravilnom funkcionisanju i radu. Bio je angažovan i na drugim poslovima u organizaciji rada sela i Mjesne zajednice (SKJ, SSRNJ, Omladini, Kulturno umjetničkom društvu i dr.). Sahranjen je na mjesnom groblju u Dvorovima.

Za pisanje istorije fudbalskog kluba, ŽIKO GOJKOVIĆ je od 1979. godine je nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

ŽIKO  GOJKOVIĆ 1948-2004.

SIMO GOJKOVIĆ, Žikin mlađi brat, skupa sa njim je bio vrlo angažovan u radu kluba. Ni on nije bio aktivni igrač ali je fudbal bio dio njegovog života. Simo je od rane mladosti bio angažovan u radu kluba u kome je u nekoliko navrata bio predsjednik, sekretar ili blagajnik i to u situacijama kada su se pojavljivale krize u volonterskom radu i kada je trebalo nadomjestiti propuste i dovesti stvar na svoje mjesto. Kao bankarski radnik, priprodno je bio zadužen za knjiogovodstvo pa je redovno vodio završne račune, otvarao bankovne račune i rješavao finasijske probleme. I danas je rado vidjen na tradiconalnim  okupljanjima veterana FK “Proleter“ Dvorovi.

SIMO GOJKOVIĆ

Za pisanje istorije kluba SIMO GOJKOVIĆ je od 1979. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“, piše istoričar FK “Proleter“ iz dvorova Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име