ZGRADA za borce u Bijeljini PROKIŠNJAVA, nema nikoga da odgovara

Datum:

Share post:

Stanarima jedne od novijih zgrada za borce u Bijeljini već godinama prokišnjava krov, iako je useljena prije samo šest godina.
 

Stanove je kupila Vlada, u saradnji sa Gradom Bijeljina, u okviru programa stambenog zbrinjavanja boračke populacije, a izvođač radova bilo je preduzeće MD "Perić". Garantni rok trebalo bi još da traje, ali je građevinsko preduzeće u međuvremenu prestalo da radi, bar pod tim imenom.

Dvadesetak porodica poginulih boraca oduševljeno je prije šest godina ušlo u nove stanove u naselju Pet jezera, ali je sreća bila kratkog daha, jer je krov ubrzo počeo da prokišnjava. Voda koja se sliva po zidovima, svakodnevna je muka stanara.

Problem se ne može riješiti bez renoviranja krova, koje bi koštalo 45.000 maraka. Ova suma nedostižna je za porodice, koje teško sastavljaju kraj s krajem. Obraćali su se izvođaču, gradskoj upravi i resornom ministarstvu, ali pomoći niotkuda.

Milenko Konculić, predsjednik Zajednice etažnih vlasnika ističe da je po ovom pitanju bio u resornom ministarstvu.

TESTNA REKLAMA

– Ljudi u ministarstvu da kažem nisu imali neki odgovor, oni imaju svoj program i ja to potpuno razumijem. Ali sam pitao da li postoji ikakav način da se pomogne u saniranju krova – kaže Konculić.

U Gradskoj upravi Bijeljina tvrde da nemaju obavezu da pomognu u ovom slučaju. Iz ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite – da nemaju zakonskog osnova da pomognu porodicama koje su stambeno zbrinute i sada su vlasnici dodijeljenih stanova.

Građevinsko preduzeće, koje bi trebalo da garantuje kvalitet radova i otkloni nedostatke – više ne radi. Vlasnik Mitar Perić, koji je u međuvremenu otvorio više novih preduzeća, nije želio pred našu kameru. U telefonskom razgovoru rekao je da građevinsko preduzeće koje je gradilo spornu zgradu više ne postoji, i da je garantni rok istekao.

Stanarima zgrade jedino preostaje da svoja prava pokušaju ostvariti sudskim putem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...