Ženski odbojkaški klub “Radnik“ Bijeljina – 27 GODINA OD OSNIVANJA

Datum:

Share post:

Ženski odbojkaški klub „RADNIK“ je osnovan 28. avgusta  1996. godine, kao dio već postojećeg kluba. Od osnivanja je učesnik svih takmičenja u svim kategorijama na nivou odbojkaškog saveze Republike Srpske i odbojkaškog saveza BiH. 
Klub od 2017. godine, razdvajanjem muške i ženske ekipe, a posle prelaženja u niži rang takmičenja, egzistira kao zaseban pravni subjekt.
     Skraćeni naziv kluba je: ŽOK „RADNIK“.
     Klub je osvajač KUP-a Republike Srpske 2006. godine.

     Finalista je  KUP-a BiH 2006., 2011. i 2013.  godine, kada su osvojene srebrne medalje.

Klub je bio standardni  premijerligaš BiH u 12 sezona, od 2005. – 2017. godine bez prekida, od toga četiru puta polufinalista plej ofa. Trenutno se vrlo uspješno takimiči u  1. ligi RS i u pionirskoj ligi, dok kadetkinje i juniorke takmiče turnirski. Učesnik i osvajač je mnogobrojnih turnira u zemlji i inostranstvu. 

U mlađim kategorijama je:  juniorski prvak Republikie Srpske i Bosne i Hercegovine 2006. , 2008. i 2010.  godine i  kadetski prvak RS i BiH 2009. godine.

Klub je u svojoj istoriji dao više vrhunskih odbojkašica kao što su: Slađana Erić, Dubravka Stojanović, Dragana Bartula, Jelena Inić, Ivana Babić, Sanja Kojić Đurić, Verica Simić  koje su nastupale ili još igraju u evropskim takmičenjima, a klub je u selekcijama BiH dao 12 reprezentativki u seniorkoj konkurenciji i 14 u mlađim kategorijama. Ana Zekić kao reprezentativka BiH je jedini sportista u kolektivnim sportovima učesnik Evropskog prvenstva  (Eurovolej 2023.) kao član nekog Bijeljinskog kluba uopšte.

Pri klubu treniraju i mlađe uzrasne kategorije od 7-14 godine koje imaju više od stotinu pedeset članova, a odakle se crpi kadar za mlađe takmičarske selekcije i seniorski tim. Treneri su:  Borko Mićić, kao trener  seniorske ekipe i nosilac rada sa mlađim kategorijama. Pomaže mu svojim iskustvom Miroslav Mićić i bivša odbojkašica Sonja Milićević. Treneri imaju završene škole sporta i zvanje diplomiranog trenera odobojke.

U protekle tri sezone klub je dva puta proglašen za lidera sportskog ponašanja (2021/2022., 2022/2023.) u odbojkaškom savezu Republike Srpske. 
    

Moto: „OVO JE VAŠ KLUB!“ pokazuje svim građanima Bijeljine da je ŽOK „Radnik“ mjesto gdje mlade djevojčice  mogu steći sva potrebna znanja iz odbojkaških elemenata, družiti se i razvijati svoje psihofizičke sposobnosti uz rad sa školovanim trenerima  ovog sporta.

I klub i treneri su više puta dobijali priznanja kao najuspješniji sportski kolektiv i sportski stručnjak u gradu Bijeljini.

Predsjednik kluba je Nebojša Simić koji je u odbojkaškom sportu grada Bijeljine od 1978. godine, kao igrač, odbojkaški sudija i sportski radnik.

Obilježavanjem  godišnjice kluba želimo da se zahvalimo na saradnji  i pomoći, pored grada Bijeljine (gradonačelnika i gradske administracije), osnovnim školama „Vuk Karadžić“, „Sveti Sava“ , „Jovan Dučić“ i „Meša Selimović“, Gradskoj dvorani (upravniku i radnicima) u Račanskoj 94, donatorima: Leburić d.o.o., mlin Pavlović, IHM d.o.o., Rakić komerc d.o.o., Olimp-Prom i medijsko/novinskoj kompaniji Semberija INFO.
​„OVO JE VAŠ KLUB !“
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...