Zemljišne knjige za cijelu RS uskoro na internetu

Datum:

Share post:

Građani Srpske uskoro će moći putem interneta da pristupe zemljišnim knjigama za cijelu teritoriju RS, kao i evidenciji knjige uloženih ugovora za područje Banjaluke.

Republička uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIP) Republike Srpske trenutno radi na uspostavljanju više elektronskih servisa.

Pomoćnik direktora za informacione tehnologije katastra nepokretnosti Stanko Svitlica rekao je da je otvorena i šalter sala u područnoj kancelariji Banjaluka gdje je građanima data mogućnost razgovora sa službenicima jednom sedmično.

„Osnovan je katastar sa preko 250 katastarskih opština, uz registar cijena nepokretnosti uspostavljen je i centralni adresni registar i omogućeno je da građani brže ostvare uvid u evidencije RUGIP-a“, kazao je Svitlica na današnjem prijemu za predstavnike medija.

Najavio je da će uskoro na web stranici RUGIP-a biti dostupni novi servisi.

TESTNA REKLAMA

„Pustićemo uskoro javni uvid u zemljišne knjige za cijelu teritoriju Srpske, kao i evidenciju knjige uloženih ugovora za područje Banjaluke. Potpisali smo i sporazume sa APIF-om i MUP-om o razmjeni podataka što predstavlja važan korak ka ostvarivanju koncepta e-uprave“, naglasio je Svitlica.
 
Svitlica je najavio i intenzivniji rad na uspostavi katastra nepokretnosti i e-servisa, od kojih će jedan biti i e-šalter koji će omogućiti građanima on-line podnošenje zahtjeva i izdavanje podataka.
Rekao je da je RUGIP tokom prethodne godine imao niz sastanaka na kojima je u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj sagledano stanje u zemljišnim knjigama.

Istakao je kako je RUGIP na sajmu nekretnina i investicija osvojio šampionsku titulu.

Svitlica se u ime RUGIP-a zahvalio predstavnicima medija na podršci i izrazio nadu da će saradnja i dalje biti profesionalna u interesu javnosti.

Izvor: capital.ba
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...