Zelena pijaca Bijeljina: Novogodišnji bazar HUMANITARNOG i komercijalnog karaktera

Datum:

Share post:

Danas je na Zelenoj pijaci u gradu organizovan drugi Novogodišnji bazar na kojem izlagači imaju priliku da predstave svoje proizvode i obogate asortimanom novogodišnje trpeze građana Bijeljine. Novogodišnji bazar je manifestacija kojom Služba Zelene pijace želi da podrži  sugrađane da pokažu svoje umijeće i kreativnost i previđeno je da traje dva dana.

Danijel Perić, v.d. izvršnog direktora za proizvodno-tehnološke poslove „Komunalca“ ističe da je cilj manifestacije da svi kreativni sugrađani imaju prostor na kojem mogu izložiti svoje proizvode koje su pravili sa puno ljubavi i truda.

„Danas će se na tezgama Zelene pijace naći novogodišnji ukrasi, Božićna pšenica, pletene čarape i prsluci od prave vune. Takođe imamo i novogodišnje ikebane, kao i mnogo proizvoda koji su vezani za predstojeće praznike. Uprava AD „Komunalca“ je izašla u susret svim izlagačima tako što im je besplatno ustupila tezge, a posebno bih istakao da je upravo Zelena pijaca mjesto gdje se okupljaju naši sugrađani, jer je ona srce našeg grada“, rekao je Perić za portal Dešavanja u Bijeljini.

TESTNA REKLAMA

Uprava Zelene pijace, zajedno sa izlagačima danas je položila ispit humanosti s obzirom da će biti prikupljena i sredstva za našu oboljelu sugrađanku Daliborku Simić. Preko 20 izlagača predstavlja svoje proizvode i tako daje svoj doprinos u Novogodišnjem, ali i humanitarnom bazaru. Prva manifestacija u organizaciji Zelene pijace, bila je bazar rukotvorina koja je imala najmanje posjetilaca. Međutim, vremenom su ljudi pokazali interesovanje za ovakve bazare, kaže Perić i smatra da su upravo na ovaj način skrenuli pažnju na Zelenu pijacu i ponovo je oživjeli i učinili da zauzima posebno mjesto u srcima Bijeljinaca.

Sanja Jović, jedan od izlagača na današnjem Novogodišnjem bazaru predstavila je svoje proizvode, odnosno prirodnu kozmetiku. Sanja se ovim hobijem bavi godinama unazad, a ima želju da uskoro pokrene i sopstveni biznis.

„Nudimo uglavnom prirodnu kozmetiku i prirodne glicerinske sapune koje ručno izrađujemo. Od njih pravimo dekorativne bukete, aranžmane od sapuna, kao i sapune koji su obliku kolača, idealni za novogodišnje poklone. Od prirodne kozmetike u ponudi imamo i šumeće kugle, mirišljave soli, labelo za usne, čvrsti puter za tijelo i razne meleme“, rekla je Sanja za portal Dešavanja u Bijeljini prezentovajući svoje proizvode. Na ovaj način, Sanja učestvuje i u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za oboljelu Daliborku Simić.

Cvija Krajišnik, predsjednik Udruženja „Etno kreativa“ i organizator humanitarnog bazara na trgu, jedan je od učesnika Novogodišnjeg bazara na Zelenoj pijaci.

„Na Zelenoj pijaci imamo humanitarni i komercijalni štand na kojem žene sa kojima radim prodaju svoje rukotvorine. Imamo i humanitarni dio, odnosno kutiju gdje sakupljamo novac za Olivera i Daliborku koji će trajati do sutra. Posebnu zahvalnost dugujem ženama koje se uvijek rado odazivaju humanitarnim akcijama“ rekla je predsjednik Udruženja „Etno kreativa“.
Novogodišnji bazar na Zelenoj pijaci otvoren je danas i sutra od 9 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Tri opcije za mandatara – Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

Tri moguće opcije za mandatara su aktuelna premijerka Ana Brnabić, Miloš Vučević i jedan iz redova koalicionih partnera,...

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...