„Žele da maknu Dodika iz politike“ Dragan Čavić ubijeđen da se Zapad vraća na velika vrata u BiH

Datum:

Share post:

Predsjednik NDP Dragan Čavić smatra da je izborna noć u BiH i sve ono što je uslijedilo poslije dio dobro isplaniranog scenarija čiji je cilj eliminacija lidera SNSD, Milorada Dodika, iz politike.

Čavić je ubijeđen da se Zapad vraća na velika vrata u BiH, isključivo zbog geopolitičke turbulencije, u kojoj postoji koalicija Zapadne Evrope protiv Rusije i njenog predsjednika Vladimira Putina.

– Njima ne treba Dodik u BiH koji kontaminira opštu sliku u Evropi, koja organizovano pruža otpor onome što donosi ruski politički vrh – smatra Čavić.

Ocjenjuje da je suština da jedna strana političke scene u Republici Srpskoj, koja je nezadovoljna ishodom, fokusirala svu svoju energiju na samo jedan izborni nivo vjerujući da će, ako uklone Dodika, cijela piramida vlasti u narednim koracima pasti.

On smatra da je BiH, zbog velikog prisustva stranaca i međunarodne zajednice, područje na kojem je najlakše taj scenario provesti u djelo.

– Nemamo ništa protiv brojanja, ali ako je ono na zakonit način, jer ako se uradi na nezakonit način, to daje visok stepen pretpostavke da će i ishod biti nezakonit – rekao je Čavić.

Obaveza Centralne izborne komisije (CIK) bila je, navodi on, da objavi konačne rezultate glasanja u skladu sa zakonom, te da nakon toga onaj ko je nezadovoljan i misli da je pokraden može da se žali.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...