„Žele da maknu Dodika iz politike“ Dragan Čavić ubijeđen da se Zapad vraća na velika vrata u BiH

Datum:

Share post:

Predsjednik NDP Dragan Čavić smatra da je izborna noć u BiH i sve ono što je uslijedilo poslije dio dobro isplaniranog scenarija čiji je cilj eliminacija lidera SNSD, Milorada Dodika, iz politike.

Čavić je ubijeđen da se Zapad vraća na velika vrata u BiH, isključivo zbog geopolitičke turbulencije, u kojoj postoji koalicija Zapadne Evrope protiv Rusije i njenog predsjednika Vladimira Putina.

– Njima ne treba Dodik u BiH koji kontaminira opštu sliku u Evropi, koja organizovano pruža otpor onome što donosi ruski politički vrh – smatra Čavić.

Ocjenjuje da je suština da jedna strana političke scene u Republici Srpskoj, koja je nezadovoljna ishodom, fokusirala svu svoju energiju na samo jedan izborni nivo vjerujući da će, ako uklone Dodika, cijela piramida vlasti u narednim koracima pasti.

TESTNA REKLAMA

On smatra da je BiH, zbog velikog prisustva stranaca i međunarodne zajednice, područje na kojem je najlakše taj scenario provesti u djelo.

– Nemamo ništa protiv brojanja, ali ako je ono na zakonit način, jer ako se uradi na nezakonit način, to daje visok stepen pretpostavke da će i ishod biti nezakonit – rekao je Čavić.

Obaveza Centralne izborne komisije (CIK) bila je, navodi on, da objavi konačne rezultate glasanja u skladu sa zakonom, te da nakon toga onaj ko je nezadovoljan i misli da je pokraden može da se žali.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...