ZAVRŠEN DEFILE U ISTOČNOM SARAJEVU: Razvijena zastava Republike Srpske duga 527 metara

Datum:

Share post:

“Sretan Dan Republike Srpske, dragi građani, uvaženi učesnici defilea. Ovo je Republika Srpska, republika mira, koja nikome ne prijeti, koja želi slobodu”, izjavio je danas Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske u Istočnom Sarajevu na svečanom defilu koji je priređen povodom Dana Republike Srpske.

DODIK: Republika Srpska nikome ne prijeti, ona želi slobodu

Dodik je podvukao da je u Republiku Srpsku dobrodošao svako ko je za mir.

“Po svakoj pravdi ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. januara organizovali i formirali svoju Republiku Srpsku. Ponosan sam što mogu da svjedočim republici koja je prošla period rata i izgradnje. Republika Srpska je ponosna. Mi nismo prijetnja nikome. Mi samo hoćemo da kažemo da smo spremni da se borimo za svoju slobodu, naravno kroz politički život, a tu su i pripadnici policije koji su zaduženi za miran život svih nas”, naglasio je Dodik.

Prema  njegovim riječima najveći kolosalni dio u stvaranju RS su dali borci RS, koja je zajedno sa policijom branila naše domove.

“Mnogi su ostali na braniku ove zemlje. Ovo je dan u kojem odajemo poštu svima koji su dali život za Republiku Srpsku”, rekao je Dodik i poručio:
“Odlučni smo da ostanemo ovdje i nećemo nigde da idemo. Naša ljubav prema Srbije je porirodna i normalna”.

On smatra da srpski narod ima pravo na svoj demokrstaki izraz i na svoja okupljanja, te da to pravo dozvoljava i drugima.

“Ostali smo u BiH jer smo morali, jer je Dejtonski sporazum ispostavio novi politički sistem, u kojem je RS najznačajniji faktor tog političkog sistema. Onaj dan kada prihvate Ustav RS, mi ćemo se prilagoditi tom Ustavu. Ovaj narod hoće slobodu. Mi želimo da se Bošnjaci razvijaju i žive u miru. Pokušajte se naviknuti na RS zajednicu prosperiteta i razvoja. Ne možemo prihvatiti da neki lažni sud osporava stvaranje RS Ova republike je stvorena u miru, a ona koja je stvorena 1. marta je stvorena u krvi”, poručio je Milorad Dodik i podvukao da je sloboda ključna riječ srpskog naroda.

“Okupimo se oko Republike Srpske. Bez nje nema slobode, nema našeg opstanka na ovim prostorima. Živjela Srbija, živjela Republika Srpska, živio srpski narod”, rekao je Dodik na kraju, nakon čega su pripadnici MUP-a RS tradicionalno otpjevali pjesmu “Pukni zoro”.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com/rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...

Na današnji dan – 29. mart

Danas je petak, 29. mart, 89. dan 2024. Do kraja godine ima 277 dana. 1461. - U najkrvavijoj bici...