Zatražen pritvor za Atifa Dudakovića

Datum:

Share post:

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor Atifu Dudakoviću, generalu Armije RBiH, zbog govora koji je održao na obilježavanju Dana Armije RBiH, čime je, kako ga terete, prekršio mjere zabrane.

Odbrana je tražila da se prijedlog odbije kao neosnovan, a Sud će odluku donijeti naknadno.

I pored mjera zabrane Dudaković je čest gost na proslavama značajnih datuma Armije RBiH, pa je tako nedavno povodom formiranja Armije RBiH gostovao u sarajevskoj opštini Novi Grad gdje je pred prepunom salom držao govor u kojem je pričao o zločinima, opominjao „dušmane“ itd. Istovremeno je pozvao Bošnjake na jedinstvo i spremnost na odbranu države.

„Ova naša burna politička zbilja nam govori da mi znamo šta naši neprijatelji žele nama, ali mi očekujemo da budemo jedinstveni, kao što je bila jedinstvena naša Armija, složna i spremna na odbranu države BiH“, poručio je tada Dudaković, bivši komandant Petog korpusa Armije RBiH.

Inače, suđenje Dudakoviću traje već mjesecima. Krivična prijava zbog počinjenih ratnih zločina protiv Dudakovića podnesena je još 2006. godine, a optužnica protiv njega potvrđena je tek 2018. godine.

Dudakoviću i još šesnaestorici pripadnika Armije RBiH sudi se zbog stravičnih zločina počinjenih nad srpskim civilima i zarobljenicima u zapadnoj Krajini 1995. godine, a suđenje je nekoliko puta prekidano.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...

Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu. Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape...