Zatražen pritvor za Atifa Dudakovića

Datum:

Share post:

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor Atifu Dudakoviću, generalu Armije RBiH, zbog govora koji je održao na obilježavanju Dana Armije RBiH, čime je, kako ga terete, prekršio mjere zabrane.

Odbrana je tražila da se prijedlog odbije kao neosnovan, a Sud će odluku donijeti naknadno.

I pored mjera zabrane Dudaković je čest gost na proslavama značajnih datuma Armije RBiH, pa je tako nedavno povodom formiranja Armije RBiH gostovao u sarajevskoj opštini Novi Grad gdje je pred prepunom salom držao govor u kojem je pričao o zločinima, opominjao „dušmane“ itd. Istovremeno je pozvao Bošnjake na jedinstvo i spremnost na odbranu države.

„Ova naša burna politička zbilja nam govori da mi znamo šta naši neprijatelji žele nama, ali mi očekujemo da budemo jedinstveni, kao što je bila jedinstvena naša Armija, složna i spremna na odbranu države BiH“, poručio je tada Dudaković, bivši komandant Petog korpusa Armije RBiH.

Inače, suđenje Dudakoviću traje već mjesecima. Krivična prijava zbog počinjenih ratnih zločina protiv Dudakovića podnesena je još 2006. godine, a optužnica protiv njega potvrđena je tek 2018. godine.

Dudakoviću i još šesnaestorici pripadnika Armije RBiH sudi se zbog stravičnih zločina počinjenih nad srpskim civilima i zarobljenicima u zapadnoj Krajini 1995. godine, a suđenje je nekoliko puta prekidano.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sedam godina od smrti legendarnog Muhammeda Alija

Prošlo je sedam godina od smrti Muhammeda Alija, jednog od najharizmatičnijih boksera svijeta svih vremena i velikog borca...

BIJELJINA: FK “Podrinje“ iz Janje igra odlučujuću utakmicu za opstanak u Prvoj ligi Srpske

Prva liga Republike Srpske: Bitka za opstanak  Posljednjih 90 minuta prvoligaškog karavana za sezonu 2022/23 biće odigrano u subotu...

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...