Zašto u Semberiji kasne deratizacija i dezinsekcija? (foto)

Datum:

Share post:

Dezinsekcija u Semberiji nije urađena ni ovog proljeća na vrijeme, iako je Gradska uprava Bijeljine potpisala ugovor sa preduzećem „Eko zaštita“.

Međutim, posao je prolongiran zbog žalbe firme „Dezinsekcija“. Nadležni, kažu, čine sve što je u njihovoj moći da bi ubrzali postupak, kako bi ovaj posao, za koji je iz budžeta izdvojeno 300.000 maraka bez PDV, bio obavljen u optimalnom roku.

Građani Bijeljine strahuju da će se ponoviti prethodne godine, kada nisu, kako kažu, mogli oči da otvore od ovih insekata.

Iako je tender za izbor preduzeća koje će obavljati dezinsekciju u ovoj i naredne dvije godine, raspisan još u januaru, a početkom aprila potpisan i ugovor sa „Eko zaštitom“, tretiranje komaraca ne može početi dok Kancelarija za razmatranje žalbi u Sarajevu ne donese odluku.

TESTNA REKLAMA

Načelnik Odjeljenja za privredu Grada Bijeljina Dejan Savić pojašnjava da je Kancelariji za žalbe već upućena urgencija da prioritetno uzmu u razmatranje ovu žalbu.

Načelnik Odjeljenja za privredu Grada Bijeljina Dejan Savić 

– Planirali smo da dezinsekcija u Bijeljini počne polovinom aprila. To je period u kojem je najlakše uništiti brojnu populaciju komaraca. Izvođaču smo ostaviti da se opredijeli da li će to biti larvicidna metoda uništavanja tek izleglih jedinki ili aviozaprašivanje. Mi samo tražimo rezultat. Ugovor sa preduzećem „Eko zaštita“ potpisali smo na vrijeme, ali je posao prolongiran zbog žalbe firme „Dezinsekcija“. Zaista se nadamo da će ovaj postupak biti završen, te da će dezinsekcija biti završena u što skorije vrijeme – kaže Savić.

Uprkos tome, građani brinu da ovog ljeta neće moći mirno da spavaju, ako dezinsekcija ne bude obavljena na vrijeme, jer smena kiše i sunca pogoduje razvoju larvi komaraca.

– Imamo rječice Lukavac i Gnjicu, koja su prava legla komaraca. Ne pomažu ni mreže na prozorima, ni kojekakva hemijska sredstva. Jedini efikasan način je da se postupak dezinsekcije izvrši na vrijeme. I o tome su morali da vode računa nadležni. Nedopustivo je da se ovakve situacije ponavljaju iz godine u godinu, a da za to na kraju niko nije kriv, već jedino ispaštaju građani – kaže s ogorčenjem mještanin Magnojevića Slobodan Petrić.

Slobodan Petrić

Na čekanju i deratizacija

Na području Semberije još uvijek ne može da počne ni deratizacija. Naime, i taj posao je na čekanju. Na izbor firme „Eko zaštita“ žalila su se dva preduzeća, o čemu će konačan sud da da Kancelarija za žalbe.

Za deratizaciju je iz budžeta grada Bijeljine izdvojeno 59.000 KM, bez PDV.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...