Zašto nema rekonstrukcije javne rasvjete u Bijeljini?

Datum:

Share post:

Bijeljina je grad sa veoma lošom javnom rasvjetom, a lokalna vlast je već godinama nemoćna da riješi ovaj problem.

Pored nedovoljne osvijetljenosti gradskih ulica, posebno zabrinjava loša javna rasvjeta pored magistralnih puteva, zbog čega je na nekim dionicama, kao što je put u Dvorovima, zabilježen i veći broj fatalnih saobraćajnih nezgoda u noćnim satima.

Na području Bijeljine ima blizu 19.000 stubova javne rasvjete sa živinim sijalicama koje ne daju dovoljno svjetlosti. Radi uštede se u selima nakon ponoći isključuje javna rasvjeta,a mještani se i u gradu žale na lošu rasvjetu i mnogo kvarova.

Problem nedovoljne osvijetljenosti primijetili su i u policiji. Ističu da se od nadležnih u gradu konstantno traži bolja rasvjeta.

TESTNA REKLAMA

-Posebno da se u zonama škola kao i na trasama kretanja većeg broja pješaka, posebno oko pješačkih prelaza, kako bi vozač mogao blagovremeno uočiti pješaka ili drugog učesnika u saobraćaju – napominje Radenko Knežević, inspektor sektora saobraćajne policije PU Bijeljina.

U gradskoj upravi svjesni su da bi sa godišnjim izdvajanjima od oko milion maraka za utrošenu električnu energiju rasvjeta trebalo da bude bolja.

Planirali su da živine sijalice koje su veliki potrošači, a ne daju dovoljno svjetla, zamijene novom led rasvjetom, ali je posao na čekanju dok se ne ponovi procedura izbora izvođača.

Ovo smo saznali nezvanično, jer u gradskoj upravi nisu htjeli da odgovore na naša pitanja. Ipak , Zakon o javnim nabavkama na snazi je više od jedne decenije, pa je teško povjerovati u opravdanje da njegove odredbe ometaju unapređenje komunalne infrastrukture.

Izvor: bijeljina.org

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...