ZAŠTITA OD POPLAVA: Za Semberiju 57 miliona KM (foto)

Datum:

Share post:

Zaštita od poplava: Za Semberiju 57 miliona KM

Na teritoriji grada Bijeljina od 2014. godine do danas uloženo je ukupno 57.342.718 KM u projekte zaštite od poplava i navodnjavanja, podaci su Javne ustanove „Vode Srpske“.

„Nakon velikih poplava 2010. i 2014. godine, Republika Srpska je pokrenula program obnove cjelokupnog sistema zaštite od poplava. Vlada Republike Srpske obezbijedila je više izvora finansiranja pa je, zahvaljujući tome, u protekloj deceniji uloženo ukupno oko 220 miliona KM za projekte u sektoru voda širom Srpske“, navodi se u biltenu ove ustanove.

„VODE SRPSKE“: Drinski nasip jedan od najvažnijih prioriteta

Najviše sredstava investirano na području grada Bijeljina, jer je Semberija pretrpila najveće štete u poplavama 2010. i 2014. godine.

Od ukupno 57,3 miliona KM za Bijeljinu, 19.687.232 KM je uloženo u okviru projekta „Hitna pomoć i zaštita od poplava“ iz kredita Evropske investicione banke, 7.426.427 KM u okviru projekta „Izgradnja i sanacija vodoprivrednih objekata“ od sredstava Fonda solidarnosti, 17.008.278 KM za mjere unapređenja zaštite od poplava iz kreditnih sredstava Svjetske banke i IPA sredstava, te 13.220.780 KM za izgradnju sistema za navodnjavanje u Semberiji.

„Zahvaljujući ozbiljnom pristupu Vlade Republike Srpske za oporavak i razvoj vodoprivrede i kvalitetnoj strategiji upravljanja vodama, za relativno kratko vrijeme smo od teške situacije došli u poziciju da sektor voda bude jedan od važnih pokretača privrede i ukupnog društva u Republici Srpskoj“, piše u biltenu.

Iz „Voda“ navode da je stanje u sektoru voda danas značajno bolje nego prije 2010. godine, te napominju da je vodoprivreda dugo bila zapostavljena, bez ulaganja u vodoprivredne objekte više od 30 godina.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtvbn.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...