ZARAŽENO JOŠ 17 osoba u Srpskoj

Datum:

Share post:

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze novim virusom korona, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

U laboratorijama je testirano 416 uzoraka.

– Testiran je niz zdravstvenih radnika u ovom turnusu i pozitivan je jedan ljekar iz UKC RS. Radi se o kolegi koji je ranije bio negativan, a sad je pozitivan – kaže Šeranić.

Od novopotvrđenih, uglavnom se radi o porodičnim kontaktima i direktnim kontaktima, ali imamo i lica koja nisu mogla navesti kako su se zarazila, zbog čega se ne smijemo opustiti i moramo ostati kod kuće i ponašati se odgovorno.

– U Srpskoj ima ukupno 365 pozitivnih na virus korona, a od posljedica virusa do sada je preminulo 13 osoba – potvrdio je ministar.

Ukupno je 81 osoba do sada oporavljena u Srpskoj, a najviše iz Banjaluke.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS na odjelu Covid smješteno je 46 osoba, sa teškom kliničkom slikom, a na respiratoru su četiri osobe.

Na staroj lokaciji klinike za plućne bolesti je 59 pacijenata, sa lakšom kliniočkom slikom, a u UKC u izolaciji četiri osobe čekaju nalaz.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...