ŽALIMO SBOG SVEGA: Islamska zajednica BiH pokreće postupak protiv imama iz Kozarca (foto)

Datum:

Share post:

Islamska zajednica Bosne i Hercegovine pokrenula je disciplinski postupak protiv imama iz Kozarca Amira Mahića zbog neprimjerenih izjava o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Svetom Savi, saznaje N1.

“Žalimo zbog svega, to nikome nije trebalo, očekujemo i izjavu imama”, rekli su u Islamskoj zajednici uz naznaku da će se danas zvanično i detaljno

Imam iz Kozarca je skandaloznu izjavu dao upravo 27. januara na dan Svetog Save kojeg je doveo u vezu s fašizmom, a SPC sa sektom.

SKANDALOZAN GOVOR IMAMA IZ KOZARCA: “SPC je sekta, Svetosavlje se temelji na fašizmu“ (video)

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, reagovao je na izjavu Mahića, kaže da su crkve i džamije Božije kuće i u njima treba svjedočiti dobro.

IZNIO NIZ UVREDA: Pokrenut postupak protiv imama zbog širenja mržnje prema SPC (foto)

“Nikada sijati otrov, mržnju, a da se to u Kozarcu upravo i desilo. Nažalost ovo nije jedini primjer, bilo na desetine sličnih propovijedi po džamijama, kojima se vrijeđa srpski narod i SPC”, naglasio je.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor i potpredsjednik Skupštine grada Azra Pašalić, najoštrije su osudili vrijeđanje srpskog svetitelja i SPC.

Iz Okružnog prijedorskog tužilaštva potvrđeno je da rade na predmetu, koji se odnosi na govor mržnje imama Amira Mahića prema SPC.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...