Zakon o zaštiti ćirilice i srpskog jezika stupa na snagu do kraja mjeseca

Datum:

Share post:

Ministar prosvjete i kulture Republike srpske Natalija Trivić očekuje da do kraja mjeseca na snagu stupe Zakon o zaštiti srpskog jezika i ćiriličkog pisma i Zakon o osnovnom jeziku i obrazovanju Srpske, jer je Ustavni sud Republike Srpske odbacio primjedbe i ustanovio da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa.

Trivićeva je pojasnila da to znači da će zaposlenima u osnovnim školama koji su radili na određeno vrijeme u produženom boravku biti omogućeno da budu stalno zaposleni.
 

PHP: The Right Way

„Veliki broj škola u Srpskoj organizuje produžene boravke u kojima prije i poslije nastave borave djeca kojima su roditelji zaposleni i važan je kao pomoć roditeljima da se organizuju“, rekla je Trivićeva novinarima.
 
Ona je napomenula da je produženi boravak kao usluga definisan u zakonu i da će od sada škola moći raspisivati konkurse na neodređeno vrijeme za navedena radna mjesta gdje postoji potreba. Trivićeva je navela da se kao novina u osnovnom obrazovanju očekuje i početak rada prvih umjetničkih škola.
 

TESTNA REKLAMA

„Tako da u Banjaluci od septembra očekujemo prvu državnu baletsku školu, koja je shodno razvoju kulture u Republici Srpskoj, potrebna za školovanje kadrova koji će moći da nastave školovanje na akademijama umjetnosti ili da se zaposle u školama“, rekla je Trivićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ebrcko.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...