Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije

Datum:

Share post:

Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana 28. februara u Beogradu, rečeno je danas u Vladi Srpske.

Iz Vlade Republike Srpske su istakli da dvije strane još usaglašavaju teme koje će se naći na dnevnom redu, ali da će sigurno biti razmotren napredak u realizaciji zajedničkih projekata i mogućnosti za otpočinjanje novih u raznim oblastima. 

"I ovaj put će sigurno dominantne teme biti iz oblasti energetike, saobraćaja i prosvjete. Srpska i Srbija su već dugo u pregovorima o zajedničkoj izgradnji hidroelektrana na Drini i ti projekti su sada došli do faze realizacije, a jedan od najvećih projekata u oblasti saobraćaja je izgradnja auto-puta od Bijeljine do Beograda", rekli su u Vladi Srpske. 

U Vladi Republike Srpske su istakli da Generalni sekretarijat i ministarstva usaglašavaju prijedloge koje će delegirati za dnevni red zajedničke sjednice. 

"Još je rano da konkretnije govorimo o dnevnom redu jer potom slijedi usaglašavanje i sa Vladom Srbije. Ministarstva u dvije vlade takođe obavljaju konsultacije u vezi sa pitanjima koja će predložiti da se nađu na dnevnom redu zajedničke sjednice", naglasili su u Vladi Srpske. 

TESTNA REKLAMA

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je Srni da sa Srbijom imaju saradnju na dnevnom nivou i da sa Ministarstvom finansija Srbije konstantno usklađuju propise iz resora za koji su nadležni. 

"Razmijenićemo mišljenja o problemima koji nas opterećuju kao što je siva ekonomija i preuzimaćemo njihova dobra rješenja. Sigurno nas očekuje širok spektar razgovora, a dio će biti posvećen i zajedničkim investicijama Srpske i Srbije, pogotovo u energetici", kaže Vidovićeva. 

Ona je dodala da je veoma važno pitanje i trgovinska razmjena sa Srbijom. 

"To je stalna tema za razgovor i uvijek pravimo uslove da razmjena bude što veća jer nam je Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner", istakla je Vidovićeva. 

Posljednja zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije održana je u avgustu prošle godine u Trebinju. 

 

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...