Razgovor sa Zagorkom Burkanović, počasnim predsjednikom DNS Odbora Brčko Distrikta BiH prenosimo u cjelosti:

 DNS u Brčkom, nedavno je održao Vanrednu izbornu Skupštinu. Na opšte iznenađenje, prepustili ste mjesto predsjednika Odbora Tatjani Pudić, vas je Skupština izabrala za počasnog predsjednika. Šta vas je motivisalo na takvu odluku?

Naučila sam u životu da znam kada je dosta. U proteklom periodu mnogo smo uradili i uspjeli da izgradimo organizaciju i Odbor koji je na zavidnom nivu. Prezadovoljni smo postignutim. U susret lokalnim izborima procijenila sam da je potrebna dodatna energija, naravno da ja pomognem i budem oslonac iz jedne druge pozicije. Predsjednik Nešić je sa oduševljenjem prihvatio i podržao moj i predlog našeg Odbora, da za predsjednika bude izabrana Tatjana Pudić.

Po opštoj ocjeni DNS u Brčkom, jedan je od najorganizovanijih odbora u Distriktu i  među najboljim u kompletnom DNS -u?

Izuzetno nam je zadovoljstvo što je naš predsjednik Nenad Nešić više puta javno, na organima Stranke isticao da je odbor u Brčkom najbolji. Nas je to dodatno motivisalo da radimo kvalitetnije i stalno unapređujemo rad. Ne uljuljkujemo se, jer imamo još mnogo posla i prostora za napredak, posebno u susret lokalnim izborima.

Jedan ste  od rijetkih Odbora, u krajnjem i stranaka, posvećenih mukotrpnom poslu i radu sa mladima i izgradnji kadrova. Šta vas je opredijelilo na takav pristup?

Odnos prema sebi, a prije svega prema svom narodu, kome pripadamo i opštem dobru. Ponosni na naš tim, mladih, obrazovanih, čestitih ljudi, koji su pošteni, nadasve visoko moralne i odgovorne ličnosti. Naš novi predsjednik Tatjana Pudić upravo je takva osoba, iz domaćinske kuće iz Grbavice. Sa njom na čelu našeg Odbora, možemo izaći svijetla obraza ispred birača, svakoga pogledati u oči, kandidovati se i zatražiti povjerenje. Tatjani uz rame su Cvija, Đorđe, Borjana, Dalibor, Tijana, Bojana, Leo, Jadranka i ostali. Oni su ponos DNS-a, usuđujem se reći i našeg naroda.

Težak period je prošao vaš Odbor. Van parlamentarna ste stranka, to je nezavidan položaj, Nakon lomova u Vašoj stranci, ostali ste od odbora DNS, samo vi u Brčkom. Danas imate poštovan Odbor i Tim mladih ljudi. U susret izborima, da li razmišljate o potencijalnim koalicijama?

Vaše pitanje asociralo me na razgovor koji sam imala sa mojim đedom Jovom, dok sam još bila u srednjoj školi. Imala sam neki problem, on me zagrlio, pogledao u oči i rekao – „O obrazu se ne pregovara, ko obraza ima. Sine moj, sa lopovima nema pregovora, dok si zdrav u pamet i normalan čovjek.“

-Ovakav stav gajimo i u našem odboru i nećemo ga mijenjati. Jedinstveni smo i nekolebljivi, sa takvima nijesmo i nećemo biti u istom timu, naravno, za sve čestite ljude otvoreni smo za razgovor i saradnju, zaklučila je Zagorka

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име