Zabrana za Facebook u Evropi!

Datum:

Share post:

Nemačka je prva ustala protiv kontroverzne Facebook odluke, a slede blokade i drugih EU zemalja.
 

Facebook namerava daspoji sve poruke svojih WhatsApp, Instagram i Messenger tj. Facebook korisnika u praktično jednu aplikaciju, kako bi sve poruke bile na jednom mestu.

Bez obzira na to što je ovaj plan tek na početku EU je već ustala protiv njega i Nemačka je odmah blokirala bilo kakvo spajanje bilo kojih aplikacija i njihovih podataka bez prethodnog jasnog i svesnog pristanka korisnika.

Za Nemačku je posebno problematično spajanje podataka korisnika Instagram i WhatsApp aplikacija, a Facebook je dobio mesec dana tokom kojih može da se žali na odluku regulatornih tela te zemlje da se izvrši bilo kakvo spajanje aplikacija sa ili bez pristanka korisnika.

TESTNA REKLAMA

Nakon tog perioda i novog razmatranja situacije Nemačka regulatorna tela će zabraniti spajanje podataka aplikacija u Facebook ekosistemu na najmanje četiri meseca s mogućnošću produženja zabrane, osim ukoliko korisnici ne dozvole Facebook mreži da izvrši spajanje pomenutih aplikacija.

U nastojanjima da poveća zaradu, iako se to tako ne kaže eksplicitno, Facebook spajanjem korisničkih profila na različitim mrežama, koje poseduje, pokušava da sazna više o njima i plasira im svoje reklame i proizvode, tako da oni budu više “po ukusu“ tih korisnika. Najavom spajanja Facebook, odnosno Messenger, WhatsApp i Instagram aplikacija, Facebook je zabrinuo mnoge svetske analitičare bezbednosti podataka i još jednom probudio sumnju korisnika da samo želi da ih iskoristi za dalju zaradu.

Nažalost, korisnici se i ovog puta najmanje pitaju, a nama se čini da većina i ne razume šta bi spajanje njihovih omiljenih aplikacija moglo da znači.

Izvor: mondo.ba

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...