Za Vladu Srpske najveći prioritet kupovina kancelarija od 16 miliona KM

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske ove godine planira da za javne investicije da više od 25,5 miliona, od čega je čak 16,7 miliona KM do sada  raspodijelila za „prioritetnu“ kupovinu prostora za državne institucije.
 

Izmjena Odluke o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija RS za finansiranje iz Budžeta u 2019. godini stupa na snagu sutra, a tim izmjenama raspoređeno je 20,8 od ukupno 25,5 miliona KM sa budžetske pozicije „Javne investicije“.

Tako će za poslovne prostore za potrebe Pravobranilaštva RS i Zavoda za statistiku RS biti izdvojeno po šest miliona maraka, a za Centar za obuku MUP-a RS milion KM.

Za Administrativni centar Vlade RS dato je 3,7 miliona KM koliko su iznosile zadnje rate za otplatu tog centra.

TESTNA REKLAMA

Istovremeno, za prioritete poput vodosnabdjevanja, prekvalifikacije nezaposlenih lica, sufinansiranja naučnoistraživačkih radova, izgradnju sportskih terena dato je od 250.000 do 750.000 KM o projektu.

Nešto veći iznosi predviđeni su za projekat E-beba za određivanje JMB za novorođenčadi za koji je namijenjeno 800.000 KM, te za aplikativni softver za Sistem objedinjene naplate – 1,5 miliona KM.

Izvršni direktor Centar za istraživanja i studije “GEA” Marko Martić kaže za portal CAPITAL da je vidljiv nesrazmjer u raspodjeli sredstava.

“Odsustvo je jasnih kriterijuma na osnovu kojih se  određuju prioriteti. Preporuka je da bi određivanje prioriteta trebalo vezati za glavne ekonomske dokumente kao što su Ekonomska politika ili strategija razvoja koju još nemamo za Republiku Srpsku. Bez jasnih kriterijuma kako se određuju prioriteti svaka je odluka diskutabilna”, istakao je Martić.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...