Za SUTRA najavljeno stavljanje ŽUTE TRAKE oko FS RS?!

Datum:

Share post:

U kancelarijama Fudbalskog saveza Republike Srpske ne možete naći nikoga. Svi zaposleni su dobili slobodne dane, nalaze se na godišnjem odmoru ili bolovanju.

 

Dobro je poznato da se klubovi gase, da nema novca i ulaganja, a sve to je dovelo do nezadovoljstva većine koja traži smjenu predsjednika Mile Kovačevića.

Predsjednik FS RS je ignorisao mišljenje većine, želio je da sačuva svoje mjesto i položaj, kako u entitetskom tako i u zajedničkom savezu (FS BiH), međutim to je dovelo do reakcije Prosvjetne inspekcije.

Kako saznajemo sutra će biti blokiran rad FS RS, odnosno oko kancelarija ove institucije biće stavljena žuta traka.

TESTNA REKLAMA

Evo i hronoligije svih dešavanja:

– Podnesen zahtjev 43 delegata Skupštine za sazivanje vanredne sjednice Skupštine sa dnevnim redom razrješenje predsjednika FS RS, u skladu sa članom 26 stav 1 Statuta FS RS

 

 

– Nakon što zahtjev nije uvažen 6 članova Izvršnog odbora traži održavanje sjednice Izvršnog odbora sa dnevnim redom na kojem bi se između ostalog našla tačka zakazivanje vanredne sjednice Skupštine, opet u skladu sa članom 26 stav 1 i 3 Statuta.

 

– Kako ova dva zahtjeva nisu uvažena, protivno Statutu FSRS, Republička uprava za inspekcijske poslove, odjeljenje prosvjetne inspekcije (zaduženo između ostalog za sport), donosi dva pojedinačna rješenja u kojima se nalaže FSRS da održi sjednice Izvršnog odbora i Skupštine, sa predloženim dnevnim redom.

– FS RS, Mile Kovačević, koristeći pravne lijekove, podnosi resornom Ministarstvu porodice, omladine i sporta žalbe na ova dva rješenja inspekcije, koje takođe bivaju odbačene, pa su tako rješenja prosvjetne inspekcije potvrđena u cjelosti. Samim tim FS RS mora da ih izvrši što do danas nije učinjeno.

– U ovom slučaju, zakonske odredbe određuju izvršenje putem trećih lica, a pošto je predsjednik spriječen u obavljanju dužnosti (postoji sukob interesa), rješenja bi trebala biti izvršena preko prvog potpredsjednika.

– Dalje, zbog oglušavanja na donesena rješenja o izvršenju i rješenja o izrečenim kaznama za prekršioce predsjednika FS RS i generalnog sekretara, može se očekivati ”zabrana obavljanja djelatnosti do izvršenja rješenja” kako stoji u Zakonu o inspekcijama Republike Srpske, što bi značilo ”stavljanje katanca” na FS RS.

Preostaje nam samo da vidimo da li je Fudbalski savez Republike Srpske spao na najniže grane.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...