Za SDS Dodik NIJE više “CiK predsjednik“ ali za Ljubišu Petrovića JESTE?! (foto,video)

Datum:

Share post:

Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke rekao je danas da se njegova stranka ne slaže o mnogim stvarima s vladajućom koalicijom u RS, ali da je pitanje imovine nadstranačko pitanje zbog čega se odazvao pozivu predsjednika Republike Srpske i došao na sastanak u Banja Luku.

ZA SDS DODIK CiK PREDSJEDNIK ILI NE? KO RUŠI OPOZICIJU?

Dio medija je ovaj dolazak v.d. predsjedika SDS Milana Miličevića na sastanak sa Miloradom Dodikom liderom SNSD i predsjednikom Republike Srpske odmah protumačio i kao javno priznanje od strane SDS Milorada Dodika kao legalno i legitimno izabranog predsjednika Republike Srpske, čime se u stvari ruši jedan od predizbornih aduta SDS i posebno Partije demokratskog progresa, sada i  Narodnog fronta Jelene Trivić, kao i  Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovićada da je Dodik tzv “CIK predsjednik“ odnosno da je proglašenje njegove pobjede bio plod nepravilnih odluka Centralne izborne komisije BiH.

Na sastanku kod Dodika lideri vlasti i SDS (foto)

BORENOVIĆ I VUKANOVIĆ ODBILI SASTANAK KOD DODIKA

PDP, odnosno Branislav Borenović, ali ni Lista za pravdu i red odnosno Nebojša Vukanović nisu došli na današnji sastanak u Palatu predsjednika Republike Srpske insistirajući na argumentima, na kojima još insistira i Jelena Trivić, koja je nedavno javno ponovila kako je pokradena na izborima.

Vukanović je danas izjavio da će približavanje SDS ka SNSD, odnosno odlazak Miličevića na sastanak kod Milorda Dodika narod Srpske kazniti.

„SDS zatvara vrata saradnje s ostatkom opozicije“: Vukanović oštro o odluci Miličevića da ode kod Dodika

IMA LI RASKOLA U SDS?

Prema saznanjima Dešavanja u Bijeljinu, u samom SDS je trenutno u toku ,“raskol“ ideološke prirode i formiranje najmanje dvije struje, jedne koja insistiraju na nastavku tvrde opozicione borbe temeljene na tezi da je Dodik “CIK predsjednik“ i druge koja smatra da su interesi Republike Srpske pa time i pitanje imovine, odnosno upravljanja teritorijom Republike Srpske i njenim resursima značajniji od svakodnevnih političkih poena.

Miličević (SDS) ide na konsultacije kod Dodika, Borenović i Vukanović neće

Većina u Predsjedništvu SDS je posljednjeg stava, da se mora stati u odbranu Srpske, kao i uvijek do sad i da Srpka ne smije gubiti zbog političkih razmirica. Tako je, danas, bar Miličević pojasnio svoj dolazak na sastanak, pojašnjavajući da je održana telefonska sjednica predsjedništva SDS i usvojena ovakva odluka.

ZA LJUBIŠU PETROVIĆA DODIK JE “CiK PREDSJEDNIK“

Gdje je u podjelama na struje danas gradonačelnik Bijeljine  Ljubiša Petrović, koji je obećao da će uzeti zastavu Republike srpske i zastavu grada Bijeljine i pješke krenuti do Banja Luke, pozivajući stanovnike gradova kroz koje bude marširao, da mu se pridruže u namjeri da “iz fotelje izbaci CIK predsjednika“?

On je , za sada, jedan od rijetkih koji ne odustaje od svoje namjere, što bi se moglo tumačiti i kao namjera da na tu funkciju “ustoliči Jelenu Trivić“ što se do sada nije desilo u istoriji parlamentarizma, bar ne u Republici srpskoj.

Petrović je, kako je rečeno, spreman da početkom maja  na put dug 14 dana, na čijem kraju će od “CIK predsjednika“ tražiti i raspuštanje Skupštine grada Bijeljine i izbor novih odbornika, jer su raspisali referendum za njegov opoziv i – izgubili. Vjerovatno bi Dodik trebao inicirati takvu odluku Narodne skupštine, prije nego što se izvrši njegova detronizacija.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Republika Srpska nema predsjednika, mi imamo CIK predsjednika (video)

Za sada Petrović u ovom naumu može sa sigurnošću računati na Jelenu Trivić i njen Narodni front, na Vukanovića i Listu za pravdu i red, i vjerovatno Borenovića i PDP ukoliko PDP ne krene u otvorenu “propagandnu“ borbu protiv Trivićke.

IMA LI LJUBIŠA PETROVIĆ PODRŠKU VRHA SDS?

A da li će imati podršku SDS, nakon današnjeg sastanka u Banja Luci, nije sasvim jasno, jer je jako krilo koje smatra da treba braniti i čuvati Srpsku, pa možda učestvovati i u nekim krupnijim istorijskim odlukama za ovaj prostor.

DODIK: Stranke iz RS spremaju dokument da zaštite imovinu – POTPISIVANJE U PONEDJELJAK

Ali Petroviću neće biti prvi put da kreće u svoju borbu bez podrške cijelog SDS ali i PDP. Ali je tada i zalogaj bio manji, Bijeljina i raskol u stranci bio na lokalnom nivou, dok je centrala stala iza njega. Bar na referendumu.

Sada , izgleda da ništa više nije sigurno. Jer izgleda da su ulozi znatno veći, a odluke znatno krupnije, a podjela u SDS temeljnija, jer je ideološke prirode a ideologija je povezana sa moralom i emocijama, a ni moral ni emocije ne trpe toliko proračunatost i interes, pa ma ona bila i političke prirode i vezana za vlast i moć.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...