Za “reklame i propagandu“ u ELEKTRO-BIJELJINI 46.000 KM, a u RiTE UGLJEVIK 100.000 KM!

Datum:

Share post:

S obzirom da dobar imidž ne mogu da grade preko poslovnih rezultata, pojedina preduzeća iz sistema Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) to pokušavaju preko marketinga, reklamnog materijala i skupocjenih poslovnih poklona.
 

U većini članica mješovitog holdinga ERS-a u toku je prednovogodišnje rasipanje novca, a predvodnik u propagandnim aktivnostima je “Rudnik i termoelektrana (RiTE) Ugljevik”.

Oni su za poklone ove godine pored standardnih upaljača, hemijskih olovaka, rokovnika i kalendara obezbijedili i muške i ženske kožne novčanike, kaiše, torbice, svečane kravate od mikrofibera ali i 30 setova ručnog alata.

Sve to platiće preko 100.000 maraka što jasno pokazuje da nemaju namjeru da štede iako su prema posljednjem finansijskom izvještaju za devet mjeseci u minusu od oko milion maraka.

Previše brige oko poslovnih rezultata nemaju ni u “Elektro Bijeljini” gdje su prva tri kvartala završili u gubitku od 1,75 miliona maraka, tri puta većem nego u istom periodu prošle godine.

TESTNA REKLAMA

Za “reklamu i propagandu” su izdvojili 46.000 maraka, a sedam prijatelja firme će dobiti Zippo upaljače sa brušenom završnom obradom. Ostalima preostaju kožne torbe, novčanici, kese ali i višenamjenski noževi sa 13 funkcija.

“Hidroelektrane na Drini” čija je dobit tri puta manja nego prošle godine za reklamni materijal su izdvojili 17,5 hiljada maraka, te preko 23.000 maraka za kožnu galanteriju među kojima su ženski i muški novčanici i kaiši, ženski neseseri i poslovne torbe.

“Hidroelektrane na Vrbasu” koje su odranije poznate po rasipništvu, po ovoj osnovi će potrošiti 14.000 maraka. Među klasičnim poklonima poput upaljača i olovki poklanjaće i putničke kofere, zapremine od po 37 litara.

Ni u “Hidroelektranama na Trebišnjici” koje će godinu završiti u minusu većem od deset miliona maraka ne planiraju “stezanje kaiša”, pa će za reklamni materijal platiti 23.400 KM.

Preduzeća u sklopu ERS-a i ove godine su potrošili na desetine hiljada maraka za isticanje poslovnog imena i logoa na brojnim sportskim, kulturnim i privrednim manifestacijama i pored činjenice da imaju monopol na tržištu i da nemaju konkurenciju u svojoj djelatnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...