Šumari i drugi dobavljači počeli su isporuku ogrevnog drveta za penzionere u Lijevču i Potkozarju. Računica pokazuje da kubni metar ove sezone košta 150 KM a to je znatno skuplje nego prošle godine.

Trupci su 120 KM, rezanje devet, cijepanje deset, unošenje deset KM. Prošle godine ove usluge su bile jetinje, u prosjeku su iznosile po osam KM za rezanje, cijepanje i unošenje a 2021. godine koštalo je od četiri do pet maraka.

-Ima posla, mada ne dovoljno. Narod još oklijeva, kalkuliše, nada se da bi drvo moglo pojeftiniti, ali nisu prilike da će tako biti – kažu Ljubomir Svitlica i Milan Čolić iz Gradiške.  Oni su penzioneri ali režu drvo.

-Penzija nije dovoljna, zato moramo raditi. Za nas nema odmora. Režemo drvo drugima a ni mi se još nismo obezbijedili ogrevom. Nadamo se da ćemo zaraditi pa onda u nabavku – objasnili su nam Svitlica i Čolić svoju materijalnu situaciju.

Karakteristično je da se, zbog sve skupljeg ogrevnog drveta, mnogi stanovnici u ljevčanskom kraju opredjeljuju za druge metode grijanja, pomoću struje, vodenih pumpi, peleta ili centralnog grijanja. Cijene ogrevnog drveta i usluga rezanja, cijepanja i unošenja ali i loženje, odvraćaju od tradicionalnog načina grijanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име