Za kubni metar potrebno 150 KM: Skuplja nabavka, rezanje i cijepanje ogrevnog drveta

Datum:

Share post:

Šumari i drugi dobavljači počeli su isporuku ogrevnog drveta za penzionere u Lijevču i Potkozarju. Računica pokazuje da kubni metar ove sezone košta 150 KM a to je znatno skuplje nego prošle godine.

Trupci su 120 KM, rezanje devet, cijepanje deset, unošenje deset KM. Prošle godine ove usluge su bile jetinje, u prosjeku su iznosile po osam KM za rezanje, cijepanje i unošenje a 2021. godine koštalo je od četiri do pet maraka.

-Ima posla, mada ne dovoljno. Narod još oklijeva, kalkuliše, nada se da bi drvo moglo pojeftiniti, ali nisu prilike da će tako biti – kažu Ljubomir Svitlica i Milan Čolić iz Gradiške.  Oni su penzioneri ali režu drvo.

-Penzija nije dovoljna, zato moramo raditi. Za nas nema odmora. Režemo drvo drugima a ni mi se još nismo obezbijedili ogrevom. Nadamo se da ćemo zaraditi pa onda u nabavku – objasnili su nam Svitlica i Čolić svoju materijalnu situaciju.

Karakteristično je da se, zbog sve skupljeg ogrevnog drveta, mnogi stanovnici u ljevčanskom kraju opredjeljuju za druge metode grijanja, pomoću struje, vodenih pumpi, peleta ili centralnog grijanja. Cijene ogrevnog drveta i usluga rezanja, cijepanja i unošenja ali i loženje, odvraćaju od tradicionalnog načina grijanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...