Za 165 ugljevičkih višečlanih porodica uručene Ponosne kartice – Podrška pronalitetnoj politici

Datum:

Share post:

Za 165 ugljevičkih porodica sa troje i više djece danas su uručene Ponosne kartice koje su imenovane na majku i donose popuste u brojnim pravnim subjektima širom Republike Srpske.

Šef kabineta načelnika Ugljevika Milorad Jovičić istakao je da je ova podmajevička opština prepoznatljiva u regionu između ostalog i po podršci porodici.

-Naš osnovni cilj je da podržimo pronatalitetnu politiku-naglasio je Jovičić.

On je podsjetio da je opština Ugljevik, među prvima, uvela naknadu za novorođenčad.

TESTNA REKLAMA

-Naknade iznose od 400 do 700 KM zavisno od kategorije. Podrška porodici se ogleda i u sniženoj cijeni boravka djece u vrtiću, tako cjelodnevni boravak na mjesečnom nivou je 95 KM po djetetu, ali i besplatnim Školama sporta, plivanja i drugih sportova-rekao je Jovičić.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić iz Banja Luke,  nosilac projekta Ponosna kartica koji se realizuje u 30 lokalnih zajednica u Srpskoj rekao je da je koncept osmišljen da se pruža trajan vid podrške porodicama sa troje i više djece.

-Odobrava se popust prilikom kupovine roba i usluga u kojem su jedni od glavnih partnera lokalne zajednice preko koje stupamo u neposredan kontakt sa korisnicima, porodicama sa troje i više djece od kojih je najmanje jedno dijete maloljetno. Najvažnija stavka u ovom projektu su privrednici koji odobravaju popuste, a njih je zavidan broj u ovom projektu-pojasnio je Dakić.

Upotrebna vrijednost kartica, ističe Dakić, kod partnera koji posluju na republičkom nivou je veoma velika.

-Prednost projekta jeste da sa jednom istom karticom se ostvaruju popusti u svim gradovima i kod svih partnera koji učestvuju u projektu a od početka naredne godine, Ponosna kartica će se moći koristiti i u Srbiji-dodao je Dakić.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...