Google navodno ukida YouTube Premium pretplate određenim korisnicima.

Korisnici koji su uživali u YouTube Premium servisu po pristupačnijim cijenama, zahvaljujući upotrebi VPN-a, sada se suočavaju sa ukidanjem ili blokiranjem naloga.

Nedavno se pojavila tema na Redditu, koja otkriva da su brojni pretplatnici koristili VPN-a da bi pristupili nižim cijenama pretplate u zemljama kao što je Ukrajina, sada se suočavaju sa ukidanjem članstva. Kako se ističe u izvještaju, neki korisnici su bili uspješni u kontaktiranju korisničke podrške YouTube-a i vraćanju članstva za Premium, dok su drugi obaviješteni da je njihovo otkazivanje članstva  zbog promjene lokacije. Oni su obavešteni da moraju da se ponovo pretplate korišćenjem lokalnog metoda plaćanja i adrese.

Potrebno je istaći da su ovom odlukom pogođeni korisnici širom svijeta, odnosno najveći broj onih koji su iskoristili VPN-ove za pristup jeftinijim YouTube Premium pretplatama. Korisnici, koji su pogođeni ovim otkazivanjem članstva na Premium servisu, imaju limitirane opcije. Mogu ili da se ponovo pretplate koristeći lokalne metode plaćanja (što će rezultirati većom mjesečnom naknadom) ili da se odluče za alternativna rješenja za blokiranje reklama (što krši YouTube-ove uslove korišćenja).

Potrebno je istaći da Google nije zvanično potvrdio da se zaista blokiraju korisnici koji su iskoristili VPN za pristup jeftinijim YouTube Premium pretplatama, prenosi b92.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име