YouTube otvara program verifikacije zdravstvenih radnika

Datum:

Share post:

YouTube pokušava da olakša ljudima da pronađu pouzdane i visokokvalitetne zdravstvene informacije na platformi. Otvara svoje karakteristike zdravstvenih proizvoda određenim zdravstvenim radnicima i pružaocima informacija u SAD.

Te funkcije je počeo da nudi prošle godine obrazovnim institucijama, odjeljenjima za javno zdravlje, bolnicama i državnim organima.

Dodatne verifikacije da korisnici prepoznaju izvore od autoriteta

Funkcije uključuju oznake ispod video zapisa koje jasno navode da informacije dolaze od zdravstvenog radnika ili akreditovane organizacije. Kada korisnik pretražuje termin kao što je „bipolarni“ ili „rak dojke“, može da vidi vrtešku sa video snimcima pod oznakom „Iz zdravstvenih izvora“ pri vrhu rezultata pretrage.

TESTNA REKLAMA

YouTube kaže da se zdravstveni radnici mogu prijaviti za program odmah.

Moraće da dostave dokaz o medicinskoj licenci i da bi njihov YouTube nalog bio u dobroj reputaciji. Takođe će morati da prate najbolje prakse Savjeta medicinskih specijalnih društava, Nacionalne akademije medicine i Svjetske zdravstvene organizacije za razmjenu zdravstvenih informacija.

YouTube planira da proširi program na više tržišta i drugih vrsta medicinskih specijalnosti.

Pomaganje ljudima da dobiju verodostojne zdravstvene informacije od verifikovanog profesionalca je inherentno pozitivan potez. YouTube će i dalje morati pažljivo da postupa sa ovim programom, s obzirom na dezinformacije o COVID-19 i vakcini koje su rasprostranjene na platformi u poslednjih nekoliko godina. U međuvremenu, YouTube ističe da ljudi ne bi trebalo da zdravstvene informacije koje saznaju od verifikovanih profesionalaca smatraju medicinskim savjetom.

I dalje bi vam bilo najbolje da stupite u kontakt sa zdravstvenim radnicima ako imate zdravstvenih problema i da kontaktirate hitnu pomoć ako se ukaže potreba.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: pcpress.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Na odluku CIK BiH stigle dvije žalbe iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija u poslijepodnevnim časovima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u...

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...