YouTube otvara program verifikacije zdravstvenih radnika

Datum:

Share post:

YouTube pokušava da olakša ljudima da pronađu pouzdane i visokokvalitetne zdravstvene informacije na platformi. Otvara svoje karakteristike zdravstvenih proizvoda određenim zdravstvenim radnicima i pružaocima informacija u SAD.

Te funkcije je počeo da nudi prošle godine obrazovnim institucijama, odjeljenjima za javno zdravlje, bolnicama i državnim organima.

Dodatne verifikacije da korisnici prepoznaju izvore od autoriteta

Funkcije uključuju oznake ispod video zapisa koje jasno navode da informacije dolaze od zdravstvenog radnika ili akreditovane organizacije. Kada korisnik pretražuje termin kao što je „bipolarni“ ili „rak dojke“, može da vidi vrtešku sa video snimcima pod oznakom „Iz zdravstvenih izvora“ pri vrhu rezultata pretrage.

YouTube kaže da se zdravstveni radnici mogu prijaviti za program odmah.

Moraće da dostave dokaz o medicinskoj licenci i da bi njihov YouTube nalog bio u dobroj reputaciji. Takođe će morati da prate najbolje prakse Savjeta medicinskih specijalnih društava, Nacionalne akademije medicine i Svjetske zdravstvene organizacije za razmjenu zdravstvenih informacija.

YouTube planira da proširi program na više tržišta i drugih vrsta medicinskih specijalnosti.

Pomaganje ljudima da dobiju verodostojne zdravstvene informacije od verifikovanog profesionalca je inherentno pozitivan potez. YouTube će i dalje morati pažljivo da postupa sa ovim programom, s obzirom na dezinformacije o COVID-19 i vakcini koje su rasprostranjene na platformi u poslednjih nekoliko godina. U međuvremenu, YouTube ističe da ljudi ne bi trebalo da zdravstvene informacije koje saznaju od verifikovanih profesionalaca smatraju medicinskim savjetom.

I dalje bi vam bilo najbolje da stupite u kontakt sa zdravstvenim radnicima ako imate zdravstvenih problema i da kontaktirate hitnu pomoć ako se ukaže potreba.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: pcpress.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...