Windows sada dostupan i za iPhone

Datum:

Share post:

Microsoft je kreirao novu „Windows App“ aplikaciju, preko koje je moguće pristupiti kompanijinom operativnom sistemu na različitim uređajima.

Microsoft je kreirao Windows App za iOS, iPadOS, macOS, Windows i veb pregledače.

Aplikacija u suštini koristi prethodnu Windows 365 apliakciju i pretvara je u centralni hab za striming Windows kopija sa udaljenih PC uređaja, kao i Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box i Microsoft Remote Desktop Services.

Microsoft preko Windows Appa nudi podršku za više monitoram prilagođene rezolucije displeja i skaliranje, kao i preusmjeravanje za periferije kao što su veb kamere, skladišni uređaji i štampači.

Windows App s svojoj „preview“ verziji trenutno nije dostupan za Android.

Aplikacija je takođe limitirana na Microsoftove poslovne naloge, ali postoje naznake da će biti dostupna svim korisnicima uskoro.

Windows App bi mogao biti početni korak u omogućavanju pristupa cloud računarima i Windows aplikacijama na uređajima koji originalno ne pokreću Microsoftov operativni sistem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NAKON VELIKOG APRILSKOG POŽARA: Svetozar Ostojić, Mega Drvo – Obnovili smo 95 odsto uništenih kapaciteta

Nakon velikog požara koji je devetog aprila ove godine, prije osam mjeseci, zahvatio proizvodne hale preduzeća „Mega drvo“...

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...