VUKANOVIĆ: Zašto je Sector security otkazao obezbjeđenje večerašnjeg skupa

Datum:

Share post:

Sector security otkazao obezbjeđenje večerašnjeg skupa opozicije

Sektor security, koji je obezbjeđivao protest koji je opozicija organizovala 6. oktobra, otkazao je obezbjeđenje večerašnjeg protestnog skupa. To je, za Gerila info, potvrđeno u SDS-u.

Gerila saznaje da ni jedna druga agencija nije željela da prihvati posao obezbjeđivanja večerašnjeg skupa. Razlog su politički pritisci, saznaje naš portal. Krajnji cilj je demotivacija građana da dođu na večerašnji i na eventualne nove proteste u Banjaluci.

Protekli skup opozicije i građana, koji su protestovali zbog sumnji u veliku krađu izbora i prekrajanje izborne volje građana, protekao je bez incidenata. Građani su se okupili u parku Mladen Stojanović nakon čega je protestna šetnja došla do trga Krajine gdje su se okupljenim građnima obratili lideri opozicije.

Nezvanične procjene policije su da je na skupu bilo više od 30 000 ljudi. Banjalučka policija je objavila saopštenje sa tvrdnjom da je na skupu bilo 2 500 ljudi.
Opozicija će na večerašnjem skupu imati obezbjeđenje sastavljeno od simpatizera, građana i članova stranaka opozicije. Izvori Gerila info, bliski MUP-u Republike Srpske tvrde da postoji mogućnost da pojedinci budu dođu na skup sa ciljem izazivanja incidenata koji bi bili pripisani lošoj organizaciji i bili bi stavljeni na teret organizatorima protesta.

“Režim na sve načine, od zastrašivanja, pritiska na građane, posebno zaposlene u javnom sektoru, zaustavljanja autobusa i naroda do pritiska na zaštitarske agencije da ne rade svoj posao, pokušava opstruisati mirne proteste i izliv nezadovoljstva naroda zbog izbornih krađa i zloupotreba ali će im se sve vratiti kao bumerang. Očekujem da policija i druge isntitucije rade u skladu sa zakonom”, rekao je za Gerila info, Nebojša Vukanović.

Opozicija večeras u parku Mladen Stojanović organizuje drugi protestni skup zbog sumnji u prekrajanje izborne volje građana na izborima održanim 2. oktobra. Nakon okupljanja u parku, kao i 6. oktobra, planirana je šetnja do trga Krajine. Lideri opozicije su najavili da neće odustati od mirnih protesta do ponavljanja izbora, prije svega, za nivo predsjednika Republike Srpske. Oni sumnjaju da je Jeleni Trivić ukradeno oko 80 000 glasova.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nebojsavukanovic.info/gerila.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČEVIĆ: Republika Srbija će biti uz Republiku Srpsku (foto)

“Mi doživljavamo Banjaluku kao naš grad. Republika Srbija će biti uz Republiku Srpsku i kada je teško. Nastavićemo...

BIJELJINA: Jahorina pobijedila Budućnost

Jahorina je u finalu plej-ofa šampionata Republike Srpske u drugoj utakmici pobijedila Budućnost u Bijeljini 78:59. Sada tim iz Pala...

VUČIĆ: Nisam optimističan po pitanju rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je tokom današnjih razgovora sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona...

Nova epizoda večitog derbija u polufinalu Kupa Srbije

Nova epizoda večitog derbija u polufinalu Kupa Srbije Prvi od dva derbija u samo četiri dana razmaka pripao je Crvenoj zvezdi. Crveno-beli su...