Vukanović se IZVINIO patrijarhu i vjernicima: ''IMAO SAM ISKRENU I DOBRU NAMJERU''

Datum:

Share post:

Žao mi je samo kad razočaram i iznevjerim one koji me cijene, poštuju, vole i podržavaju, jer svi smo ljudi od krvi i mesa koji nekad pogriješimo, a tu naravno ne mislim na ljude iz politike, poručio je narodni poslanik Nebojša Vukanović, nakon što je juče dobio brojne kritike na račun njegovog teksta o patrijarhu srpskom Irineju.

– Dobar dio Crkve i naroda misli kao ja, i smatra da patrijarh ne treba da se miješa u politiku, učestvuje u bilo čijoj kampanji i promociji, posebno ne korumpiranih tirana i političara. Dodjela ordena Vučiću i Dodiku tokom uživo prenosa na Pinku i RTRS, mimo volje Sabora i većine vladika naše Crkve koji se tome otvoreno i javno protive, mnoge je razočarala jer smatraju da to predstavlja čin poniženja Crkve – poručio je on.

On se osvrnuo i na kritike brojinh funkcionera koji su se ogradili od njegovih izajva i javno ga kritikovali.

– Nije bezbožnicima stalo do Crkve koliko do lanjskog snijega, da jeste ne bi je razarali i kompromitovali na razne načine punih sedam decenija, već pokušavaju da iskoriste priliku da ulove neki jeftini poen u mutnom – napisao je Vukanović između ostalog.

On dodaje da su crkvu nekad zatvarali, progonili i palili jer im je bila ideološki i politički protivnik, a sada urušavaju njen ugled pokušavajući da iskoriste slabosti nekih crkvenih velikodostojnika kupujući njihovu naklonost.

TESTNA REKLAMA

– Nikad nisam mario do stavova, riječi i mišljenja pohlepnih koji su porobili i opljačkali svoj narod, i iskreno uživam u svakom njihovom gnjevu i napadu jer znam da sam ih pogodio u metu – napisao je Vukanović.

Tvrdi da ne mari puno na laprdanje „Gmazalice, Cicka i Luke Petrovića, kojima đedov kožni gunj visi o tavanu, ili koji su recimo nedavno obnovili ploču sa petokrakom u svojoj Zagori kako bi svako znao na kojoj su strani“.

– Kada sam ponovo pročitao tekst hladne glave vidio da sam malo pretjerao, bila je koja riječ viška, i da bi drugačije pisao da tekst nije napisan u dahu i afektu. Zbog godina i strašnog mjesta na kome sjedi, moram se izviniti javno patrijarhu Irineju jer sam sa par riječi bio preoštar, i vjerujem da će kao hrišćanin razumeti i izvući pouke, ali i dalje čvrsto stojim na stavu da ne treba da ulazi u dnevnu politiku, hvali ili kudi bilo koga, da je štetno u pogubno to što radi – napisao je on.

“Pavle se nije miješao u politiku”
Dodaje da se patrijarh Pavle nikada se nije miješao u politiku i podržavao vlast, ali je nakon početnih zvižduka pozdravljen velikim aplauzima kada je učestvovao u šetnji i obratio se studentima u Beogradu.

– Crkva, posebno patrijarh i njeni prvi ljudi, uvijek su bili uz narod boreći se protiv tiranije i nepravde, i zato smatram da i ova generacija treba biti dostojna predaka i odoljeti iskušenjima i bremenima teškog vremena – naveo je Vukanović.

“Imam iskrenu i dobru namjeru”
– Znam da sam bio tema brojnih Sabora, ali ako sam ja najveći problem Crkve, moje pisanje i poneka suvišna teška riječ, koja je krik jer sam nemoćan da nešto više uradim, a ne mogu da gledam mirno kola našeg naroda koja sve brže idu niz stranu, onda će se lako svi problemi riješiti. Ipak siguran sam da i većina u Crkvi zna, a Bog mi je svjedok, da sam imao i imam samo iskrenu i dobru namjeru, i da se iskreno pokajem, priznam grešku i izvinem kad pretjeram i pogriješim, a živi sam čovjek koji ponekad pogriješi i pretjera iz najbolje namjere – poručio je Vukanović, između ostalog.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...