Vuk Drašković NEPOŽELJNA OSOBA na Palama

Datum:

Share post:

Odbornici Skupštine opštine Pale odlučili su danas da se političar i književnik Vuk Drašković, zbog neprimjerenih i netačnih navoda u medijima, proglasi nepoželjnom osobom u ovoj opštini.

Predsjednik Skupštine opštine Damjan Škipina rekao je da je Drašković izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu.

Škipina je naveo da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom donesen kao odgovor na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Јahorina“ Nedeljka Eleka.

Elek je u dopisu Skupštini opštine naveo da je Drašković 2. oktobra, gostujući u TV programu, izjavio da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu, te da takve laži nanose ogromnu štetu ovoj opštini.

– Ukoliko ne budemo reagovali i ovakvim ljudima jasno stavili do znanja da se ne može lagati u javnom prostoru, ovakvih izjava će biti sve više – naglasio je Elek.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale jednoglasno je usvojena odluka o potpisivanju Mandatnog pisma sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj radi obezbjeđenja dugoročnih sredstava za modernizaciju sistema centralnog grijanja u opštini Pale.

Odbornici su usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci i rebalans, čime je budžet ove opštine povećan za dodatnih 20 miliona KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...