VUJEVIĆ: NOVO KULTURNO LJETO U UGLJEVIKU UZ POŠTOVANJE MJERA

Datum:

Share post:

Direktor Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik Predrag Vujević najavio je novo kulturno ljeto u ovoj podmajevičkoj opštini, kada će biti nastavljene sve aktivnosti uz poštovanje epidemioloških mjera i ako to situacija bude dozvoljavala.
„Nastavićemo da radimo na razvoju kulture kroz sve aktivnosti koje smo radili u proteklom periodu – pozorišnu, galerijsku i izdavačku djelatnost, književne večeri i koncerte, ukoliko nam epidemiološke mjere to dozvole“, rekao je Vujević.
On je najavio da će početkom februara ponovo početi besplatna radionica škole glume.
„U toku ljeta ćemo u okviru Likovne kolonije, organizovati besplatnu školu slikanja za djecu uzrasta od šest do 15 godina, koja je postala tradicija, a ove godine ćemo uključiti i djecu sa posebnim potrebama kojima će besplatne časova slikanja držati akademski slikari“, rekao je Vujević.
Kao prioritetan rad Vujević je najavio razvoj kulturno-istorijskoj turizma, a ove aktivnosti će kulturni centar sprovoditi uz podršku opštine.
„Ugljevik ima dovoljno kulturno-istorijskih spomenika, a to jeste jedna od prioritetnih privrednih grana upravo zato jer u turizmu mašina ne može da zamijeni čovjeka“, rekao je Vujević.
On je podsjetio da Centar za kulturu iz Ugljevika ima potpisan memoradnum o saradnji sa Kulturnim centrom Loznice.
„Naš zajednički cilj je da se istorijskoj ličnosti, najpoznatijem srpskom epskom pjesniku do prve polovine 19. vijeka, Filipu Višnjiću koji je rodom iz Gornje Trnove kod Ugljevika, da adekvatan značaj, a upravo ćemo sa kulturnim centrom iz Loznice koji nosi ime Vuka Karadžića, raditi na tom projektu“, rekao je Vujević.
On ističe da je istorija spojila Filipa Višnjića sa Vukom Karadžićem, a zajedničko djelovanje dva kulturna centra će ići u istom pravcu.
Tradicionalni godišnji prijem na Bogojavljanje ugljevičkog Centra za kulturu je izostalo zbog poštovanja epidemioloških mjera.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...