VUJANOVIĆ, Vrtić „Čika Jova Zmaj“: „Đurđevak“ proširuje kapacitete za 200 do 220 mališana – kum Episkop Fotije

Datum:

Share post:

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, jedini je javni vrtić na području Grada i kao takav, ima veoma dugu listu čekanja za upis mališana. Zbog ove činjenice, rukovodstvo vrtića, na čelu sa direktorom Slavišom Vujanovićem, u proteklom periodu provelo je niz aktivnosti. U cilju pronalaženja rješenja, razgovarali su i sa predstavnicima Gradske uprave o mogućnostima za proširenje kapaciteta. Prema Vujanovićevim riječima, nakon raspisanog javnog konkursa u junu ove godine, zbog kapaciteta vrtića, mogli su da prime samo 43, od prijavljenih 163 mališana.

– Upoznali smo predstavnike Gradske uprave sa ovom situacijom i išli smo u pravcu traženja adekvatnog rješenja,prvenstveno pronalaska objekta, kako bi proširili kapacitete ustanove, a samim tim, da bi što veći broj djece mogao biti upisan u predškolski program vaspitanja i obrazovanja koji se provodi u našoj ustanovi“, rekao je Vujanović za „Semberske novine“.

On je istakao da su kroz razgovor došli do ideje, da se objekat pored Sabornog hrama u Ledincima iskoristi za tu namjenu i da je u dogovoru sa Eparhijom zvorničko – tuzlanskom, objekat i ustupljen na korištenje vrtiću „Čika Jova Zmaj“.

– Imali smo sastanke sa predstavnicima Eparhije, te smo na njihovo, ali prije svega i naše zadovoljstvo, našli rješenje koje je prihvatljivo za sve. Objekat je veoma kvalitetno sagrađen, površine je oko 1.700 metara kvadratnih, prije svega korisnog prostora. Smatram da ćemo imati jedan kvalitetan i lijep objekat, kojim ćemo svi biti zadovoljni, a prvenstveno roditelji i mališani koji će u njemu boraviti“, rekao Vujanović i dodao da će se, prema njihovim procjenama, u objektu nalaziti sedam radnih soba i da će u njima moći boraviti od 200 do 220 mališana.

TESTNA REKLAMA

-Broj mališana koji će boraviti u vrtiću je zadovoljavajući, a samim tim sva djeca sa liste čekanja biće primljena u vrtić. Već se radi projekat opremanja i nakon toga biće raspisana javna nabavka. Svi se trudimo, rukovodstvo Grada, ali i ja kao rukovodilac vrtića, da objekat u što kraćem vremenskom roku počne sa radom“, rekao je Vujanović i dodao da se nada, da će već od oktobra, najkasnije novembra, objekat biti u funkciji. On je zamolio roditelje da imaju strpljenja, jer svi ažurno rade i sve procedure su u toku, kako bi što prije počeli sa radom.

– Kad se sve procedure završe imaćemo veoma kvalitetan objekat, idealan za boravak djece. Mi ćemo se truditi da objekat bude ponos Grada Bijeljina, što je naš cilj. Moram naglasiti da je vladika Fotije izrazio želju da upravo on kumuje imenu novog objekta koji će se zvati „Đurđevak“, a na nama je da se „Đurđevak“ što prije opremi i da se iz njega začuje dječija graja“, rekao je Vujanović.

On je dodao da se ovim neće stati sa proširenjem kapaciteta i da će se i dalje zalagati za otvaranje novih objekata, kako u gradskim, tako i u seoskim mjesnim zajednicama.

– Veoma je važno da se što veći broj djece uključi u program predškolskog vaspitanja i obrazovanja na području našeg grada“, zaključio je Vujanović.

KUMSTVO

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije kumovaće novom objektu vrtića, koji će nositi ime „Đurđevak“. Objekat je površine je oko 1.700 metara kvadratnih, a u novom vrtiću moći će boraviti od 200 do 220 mališana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...