Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima litijum i da je dobro što ga ima, jer će to predstavljati našu komparativnu prednost u odnosu na mnoge u okruženju.

„Govorite o Boru i Majdanpeku sa najvećim gađenjem, a Majdanpek je podignut zahvaljujući rudniku. Što se Bora tiče Bor ima značajno veće plate nego ostali gradovi, zahvaljujući rudniku. Zahvaljujući tom rudniku i investiciji koju smo doveli iz Kine, i dalje imamo više od 30 odsto u našem rudniku srpskog udela, a platili su milijardu i dvesta miliona duga koji smo mi ostavili. I Bor i Majdanpek ima svetlu budućnost i tamo će lepo i pristojno da se živi i radi“, rekao je Vučić.

On kaže da Srbija nema uranijum iako bi voleo da ga imamo kad pogleda koliko, na primer, Rusija izvozi uranijuma i koliko je važan za razvoj i napredak Ruske Federacije.

„Voleo bih da imamo uranijum, ali ga nemamo. Imamo litijum“, rekao je Vučić.

Francuska će lreniti sa iskopavanje litijuma 2028. goodine.

„Strane zapadne službe su nas sprečile pre dve, tri godine. Zbog litijuma se vode ratovi. Ja sam to lepo rekao, predsednik Bolivije je rekao da je bio državni udar zbog litijuma, DW je objavio da se i u Ukrajini ratuje zbog litijuma. Litijum je život. Litijum je sila, a zato ja želim da ga razvijamo, a ima ga i Bosna“, rekao je Vučić.

Srbija kupila 5 tona zlata

„Republika Srbija, odnosno NBS je u petak kupila 5 tona zlata. Platili smo 350 miliona evra. Sada imamo 46,5 tona zlata u vrednosti od preko 3,3 milijarde evra, to je za nas dodatak u finansijskoj sigurnosti. Tek ćemo da kupujemo zlato svakim viškom novca i da osiguravamo rezerve“, dodao je Vučić.

On je rekao da će hotel „Bristol“ biti veličanstven, i da će biti mnogo divnih stvari u Srbiji.

„Idem da obiđem put Studenica-Rudno koji je građen zbog ljudi koji tamo žive“, rekao je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име