VUČIĆ: Sramota je da nijedan srpski predsednik nikada nije bio u Jasenovcu

Datum:

Share post:

DešSramota je da nijedan srpski predsednik nikada nije bio u Jasenovcu, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas na pres-konferenciji.

Govoreći da se informacija o tome da mu je zabranjen odlazak u Jasenovac prvo pojavila u hrvatskim medijima juče ujutru, dok iz Srbije nije bilo reakcije jer su željeli da protestnu notu hrvatskom ambasadoru upute u tišini.
 

To se dogodilo, kaže, "zato što su oni mislili da ćemo mi izaći u javnost, iako smo mi želeli da notu predamo u tišini, već je bio zakazan sastanak za 10.00 na kojem će nota biti predata i zato su krenuli u napad sa sumanutim argumentima".

Navodi i da se u srpskim medijima, koji su prethodnih dana govorili da pravi cirkus i predstavu i to ponekad zbog Kosova, nekada Ukrajine, pada ukrajinskog aviona, nije pojavila informacija o zabrani Hrvatske da ode u Jasenovac.

"Ali, podrazumeva se da sam ja kriv", primijetio je ironično predsjednik i pokazo naslove u hrvatskim medijima koji su o tom događaju izvještavali na način da je time htio da izazove haos.

TESTNA REKLAMA

"Zamislite taj haos, možda zato što bi moja traka bila u bojama zastave Srbije u skladu sa stradalnim narodom u Jasenovcu, ali da to nazivate haosom i provokacijom bilo je pretjerano i iznenadio sam se", kaže Vučić.

Dodao je i da to u Srbiji nije slučaj, odnosno da ima medija koji su izvještavali na drugačiji način.

"Rekli su da sam želeo da banem i da dođem u tajnu posetu, pretio doći i izazvati kaos, zatim da je propao tajni plan posjeta, Radman mi objašnjava da nije isto odlazak u Jasenovac i na more, a ja nikada nisam želeo da idem na more", kazao je Vučić.

Pojasnio je povodam optužbi da je htio posjetom da provocira prije godišnjice "Oluje" da se još 2. septembra 2022. obratio Plenkoviću da posjeti Jasenovac i dobio odgovor da posjetu odloži, zatim je 1. marta ponovio zahtjev da posjeti Jasenovac 5. marta.

"Nakon dva dana dobili smo odgovor da poseta nije dobrodošla. Odložili smo posetu, niko nije saznao, to je bio početak kampanje za izbore i nismo hteli da idemo da neko misli da pravimo kampanju", istakao je.

Napomenuo je da se onda po treći put obratio Pupovcu i rekao da ćemo poći i doći u Jasenovac, i da će poći jedna kamera, a obavijestiće javnost kada se događaj završi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

  Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti: Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...

SUTRA PRES U SNSD: Aktuelni trenutak poljoprivrede u Semberiji

Sutra, 20.08.2022. godine (SUBOTA), sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama GrO SNSD Bijeljina (Filipa Višnjića broj 1),...