VUČIĆ: Spremni smo da ispunjavamo dogovoreno – Srbija ne može da prihvati članstvo tzv. Kosova u UN

Datum:

Share post:

Srbija ne može da prihvati članstvo tzv. Kosova u UN, ali je spremna da ispunjava sve što je dogovoreno, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora u Briselu.

Istakao je da su razgovarali o svim temama i sporazumima.

– Potpuno smo spremni za formiranje ZSO u skladu sa prijedlozima koje smo dobili. Za papir od 21. otkobra smo rekli da smo spremni da prihvatimo i da idemo u primjenu – istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da se papir koji je dobio 21. oktobra odnosi isključivo na formiranje Zajedice srpskih opština.

– Јa ne mogu da govorim o detaljima jer nije dogovoreno da govorimo o detaljima. Kao što vidite, veoma smo se korektno držali toga i nigde nije procurio nijedan detalj – rekao je Vučić.

Istakao je da je ranije, kada se vidi da su detalji objavljeni u Albanijan postu, bilo jasno ko ih objavljuje.

– Mi smo za taj papir rekli da je solidna osnova, veoma dobra osnova i da smo spremni da radimo i da odmah idemo u primkenu – naveo je Vučić.

„Niko u Briselu nije pomenuo nikakve sankcije prema Srbiji“

Niko u Briselu nije pomenuo nikakve sankcije prema Srbiji, čuo sam da ih je neko drugi pominjao, rekao je Vučić.

– Јa nikada nisam rekao da bi Prištini ili bilo kome trebalo uvesti sankcije, kada se donose sankcije ulazi se u lošu atmosferu – poručio je Vučić.

Vučić: Srbija ponosna što čuva međunarodno pravo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija može da se ponosi time što, kao jedna mala zemlja, čuva međunarodno pravo, Povelju UN i Rezoluciju 1244 kao temelj svog opstanka i njih vidi kao temelj rješavanja problema u budućnosti.

Nakon sastanka sa evropskim zvaničnicima u Briselu, na pitanje da li postoji svjetlo na kraju tunela poslije 10 godina pregovora i razgovora, Vučić je rekao da su se ti razgovori vodili mnogo duže, čak i da su i neki sporazumi prihvatani i potpisivani.

Istakao je da je veoma teško na istom nivou voditi razgovore sa onima koji su davno odlučili da priznaju „nezavisno Kosovo“.

– Kada se god pozovete na međunarodno javno pravo, a čini se da je srž međunarodnog prava Povelja UN, rezolucije koje su donijele UN, kao što i danas možete da vidite kada je riječ o Palestini i Јerusalimu, svi se pozivaju na određene rezolucije UN, ali kada je u pitanju Srbija, onda što je moguće dalje svi se sklone od Povelje UN i rezolucije UN, onda ćemo naći neke druge principe – poručio je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...