Vučić: Slijede ulaganja u vojsku

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će država sve više ulagati u vojsku od koje očekuje da bude branitelj naroda i odvraćajući faktor za svakoga ko bi pomislio da može i smije da napadne Srbiju.


„Ulagaćemo sve više u vojsku i vaša primanja će biti sve veća, a od vas očekujemo da budete čuvari naše zemlje, njenog integriteta, slobode, branitelji naroda, zaštitnici interesa države Srbije i odvraćajući faktor za svakog ko bi pomislio da može i sme da napadne Srbiju“, rekao je Vučić u obraćanju vojnicima u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu, gdje je prikazana osposobljenost 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

On je istakao da je ova jedinica ponos cijele Srbije i izrazio uvjerenje da će uz dodatnu podršku i pomoć države moći da postižu još bolje rezultate.

U kasarni u Pančevu danas je prikazana vježba pod nazivom „Vrh koplja“, koja se sastojala iz sedam dijelova – izviđanje, posjedanje linije blokade, napad na terorističke snage u seoskom ambijentu, dejstvo na oteto vozilo, napad na terorističke snage u urbanom ambijentu, napad na teroriste u izolovanom objektu i uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

TESTNA REKLAMA

U vježbi je učestvovala i 63. Padobranska brigade i dio jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO sa helikopterima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...