VUČIĆ: Republika Srpska je ustavna kategorija za razliku od Sandžaka

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Bošnjačko nacionalno vijeće Sulejmana Ugljanina, koji traži poseban status za Rašku oblast ili Sandžak, takvim zahtjevom nanosi najveću štetu BiH, te istakao da je Republika Srpska ustavna kategorija za razliku od Sandžaka.
 

On je naglasio da je začuđen što u BiH i Sandžaku postoje političari koji bi da izazovu nestabilnost, dodajući da, ako bi Ugljanin na bilo koji način stvarno ugrozio pravni poredak Srbije, taj problem bi nadležni državni organi riješili za 24 časa. 

"Vi radite protiv svog, Bošnjačkog naroda ako hoćete da kažete da ćete tražiti specijalni status, napuštanje vojske i policije. Vi imate tri opštine u Raškoj oblasti u kojima ste većina, a šta ćete sa 63 opštine u BiH u kojima su Srbi većina", rekao je Vučić u Skupštini Srbije. 

On je poručio Srbima i Bošnjacima da ne moraju da brinu, jer u Raškoj oblasti neće biti nikakve nestabilnosti. 

Vučić je zamolio Bošnjake koji žive u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, ali i u Priboju i Prijepolju, da ne nasjedaju na trikove onih koji "ništa i nigdje ne znače". 

TESTNA REKLAMA

"Ugljanin ne može ništa da uradi osim da napravi štetu BiH. Ne mogu da razumijem da to ne razumiju oni koji dolaze kod njega. Nisu isto Republika Srpska i to kao što oni kažu iz svog ugla Sandžak", rekao je Vučić. 

On je naglasio da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH, a da Sandžak to nije. 

"Mi ih puštamo. Znate zašto? Zato što smo sigurni u svoj pravni poredak i nikave mogućnosti ne postoji za ugrožavanje Srbije i građani ne moraju da brinu. Naši nadležni organi veoma brzo i lako će svaki potencijalni problem u toj i bilo kojoj regiji gde imamo vojsku i policiju bez problema da riješe", rekao je Vučić. 

Kada je riječ o Republici Srpskoj on je rekao da Srbija danas podržava Republiku Srpsku više nego ijedna ranija vlast, novčano i konkretnim projektima. 

"Ne na priči, nego konkretnim djelima što kažu svi predstavnici Republike Srpske u okviru BiH, jer Srbija neće da ruši mir i stabilnost na Balkanu. To je naše ponašanje i naša odgovornost", rekao je Vučić.

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...