Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, i zamolio ga da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće.

Vučić je na društvenim mrežama objavio da je u razgovoru naglasio važnost kontinuiteta u rješavanju pitanja od značaja za Srbiju, pogotovo u pogledu Kosova i Metohije i uslova u kojima živi obespravljena srpska zajednica.

– Ponovio sam da ovo pitanje i dalje treba da zauzima visoko mjesto na agendi EU, uz snažan diplomatski angažman u cilju konačne realizacije Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, kao osnove za izgradnju održivog mira i garancije bezbjednosti za srpski narod – naveo je Vučić.

Kako je dodao, u razgovoru je istakao da zalaganje za dijalog ostaje temelj politike Srbije u regionalnim odnosima i najvažniji činilac u rješavanju teških pitanja koja su pred svima nama.

– Zato sam zamolio predsjednika Makrona da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće – napisao je Vučić.

Vučić je naveo da je sa Makronom razgovarao o gorućim pitanjima u regionu, aktuelnim političkim promenama u evropskim i globalnim okvirima i o mogućem uticaju na Srbiju i njeno mjesto u datom kontekstu, kao i o potrebi za strateškom saradnjom u oblikovanju buduće putanje našeg kontinenta i svijeta u cjelini, kao i u rješavanju hitnih pitanja u pogledu regionalne bezbjednosti i ekonomske

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sputniknews.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име