Srbija će poštovati međunarodno pravo i neće zaboraviti svoj narod u Republici Srpskoj.

Ovo je rekao u obraćanju građanima u Srpcu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ono sto ne smijemo nikada da zaboravimo da imamo istu vjeru, da imamo isto pismo, da smo isti narod. Danas smo imali duge i otvorene razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske. Ono sto je važno jeste da će Srbija uvijek poštovati međunarodno pravo, ali i da neće zaboraviti svoj narod“, kazao je Vučić, naglašavajući da nikada vise neće biti blokada na Drini.

On je rekao da nije laka situacija, ali da će Srbija pomagati svoj narod u Republici Srpskoj.

„Poštujemo BiH, ali volimo Republiku Srpsku“, kazao je Vučić.

Sa Vučićem u Srpcu su i ostali zvaničnici Srbije i Republike Srpske.

Vučić zajedno sa zvaničnicima Republike Srbije i Srbije posjetio je i dječiji vrtić „Srbija“, koji je sagrađen sredstvima Srbije.

Novi vrtić se prostore na više od 1.600 kvadratnih metara, a moći će da primi oko 200 mališana. U izgradnju vrtića sredstva su uložile zajedno Srbija i Republika Srpska, oko 2,1 miliona KM.

Vučić je rekao da Srbija pomaže opštine u Republici Srpskoj i da je učestvovala najvećim dijelom i u finansiranju teniskih sredstava u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da ne može otkriti detalje razgovora koji su vođeni danas u manastiru kod Srpca, navodeći da je situacija ozbiljna i da su veliki pritisci i na Republiku Srpsku i Srbiju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име