VUČIĆ: Od 27. maja neću biti predsednik SNS – formiram Narodni pokret za Srbiju

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da od 27. maja neće više biti predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), ali je rekao da će ostati član te stranke.

„Formiram Narodni pokret za Srbiju oko Vidovdana, ali ostajem član SNS-a, mada se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret biće širi od SNS-a i voleo bih da ubacim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zameniti na čelu stranke, ali znam da će pojedini koji su izgubili funkcije napustiti SNS“, rekao je Vučić u emisiji na Prvoj televiziji.

Na pitanje kako će odgovoriti pripadnicima opozicije koji su osporili njegov legitimitet, predsjednik je rekao da će im predložiti pokretanje ustavne procedure.

„Potrebno im je dve trećine poslanika, nek se sakupe svih 85, a ja ću im dodati koliko treba iz SNS-a. Kada izglasaju da je sporan moj legitimitet, idemo na referendum da vidimo želi li narod smenu predsednika. Biću predsednik dok me narod hoće, a kad narod bude mislio da sam izdajnik, lopov i da se ne borim za njihove interese, onda će prestati da budem predsednik“, rekao je Vučić, prenosi Nova.

On je ocijenio da čak i oni koji ga mrze ga poštuju i da, imajući to u vidu, on već zna kakvi će rezultati biti ako dođe do referenduma.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Otvaranjem angio sale, prof. dr Zlatko Maksimović ZAVRŠIO mandat kao direktor Bolnice (video)

Sada već bivši direktor Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, na današnjem otvaranju nove angio sale, podsjetio je da...

Na granici Hrvatske i Slovenije pao snijeg

Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike u Sloveniji i Hrvatskoj. Na snimku koji je poslao čitalac “Nezavisnih” vidi se kako...

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...