Vučić nakon sedam sati pregovora u Briselu: Nema apsolutno nikakvog dogovora

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, poslije sastanka sa predstavnicima EU i Prištine u Briselu , koji su trajali duže od sedam sati, da nije postignut apsolutno nikakav dogovor.

„Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana bila je potpuno konstruktivna i deset puta su menjani tekstovi koje smo prihvatili, ali albanska strana bi uvek dodavala nešto što je bilo jasno da nije moguće“, objasnio je on u izjavi novinarima, prenosi Tanjug.

Najavio da će sačekati izjavu visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost EU Žozepa Borela, šta će biti njegov savjet.

„Želim da sve utiske saberem, sačuvao sam sve papire. Obratiću se našem narodu večeras ili sutra, u zavisnosti kada se vratimo“, rekao je on.

Vučić je istakao da su „pred nama besane noći, mnogo teških dana“.

„Ali poslušaćemo što će biti savet i zahtev visokog predstavnika. On je tražio da ne primenjuju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice KM što smo rekli da je sve u redu. Poštovaćemo i ponašati se u skladu s tim“, najavio je on.

Vučić je ponovio da su „pred nama ne laki dani“.

„Jasno je svima u EU, ali i u svetu ko je bio konstruktivan, ko je želeo dogovor i očuvanje mira. Insistiralismo jedino da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani. Neki ne žele da se primenjuje ono što je potpisano“, dodao je on.

Vučić je kazao da „ne misli da imamo tragediju, ali ni da će biti lako u narednom periodu“.

Vučić je rekao da će se po povratku iz Brisela obratiti građanima.

„Ne znam kada ćemo stići nazad, da li večeras, ili sutra, ali ću se obratiti građanima sa svim zaključcima“, rekao je Vučić.

On je srpskom narodu na KiM poručio da će država biti uz njih.

„Bićemo uz njih, i njihova država će uvek, bez obzira na sve, biti uz njih“, poručio je predsJednik Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...