– Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Palati Srbija da je predsednik Francuske Emanuel Makron posetom Srbiji još jednom pokazao poštovanje prema srpskom narodu.

„Poštovani predsedniče Francuske Republike, dragi Emanuel, dobrodošli još jedanput u Srbiju i veoma sam srećan što imam priliku da vas ugostim u Beogradu, a posebno zahvalnost na tome što ste kao jedan od retkih predsednika i premijera izrazili spremnost i želju da posetite i neki drugi grad osim Beograda“, rekao je Vučić u obraćanju u prisustvu predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Kaže da će sutra zajedno posetiti Novi Sad i imati razgovore u  Šnajder Elektriku i u Matici Srpskoj. 

„Mnogo vam hvala što ste došli u Srbiju i što ste još jedan put pokazali poštovanje prema građanima ove zemlje, prema građanima Srbije, prema srpskom narodu. Mi u Srbiji to umemo da cenimo, umemo da poštujemo. Takođe želim da obavestim sve prisutne novinare da smo imali duge razgovore, da ćemo ih nastaviti večeras, verovatno do kasno u noć, imaćemo ih i sutra, o svim važnim strateškim pitanjima, kako bilateralne saradnje tako našeg puta ka EU, ali rekao bih i strateških odnosa u svetu i Evropi u celini“, rekao je Vučić.

Kaže da je zahvalio predsedniku Makronu na podršci Francuske evropskom putu Srbije.

„Ali zahvalan sam i na sve većem nivou investicija te zemlje u našu zemlju i sve bližoj saradnji u različitim sferama društvenog života“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je kroz potpisane sporazume obuhvaćena saradnja u namenskoj industriji, vojnotehničkoj saradnji, veštačkoj inteligenciji, IT sektoru, inovacijama, startapima, nuklearnoj energiji, kritičnim sirovinama, autoindustriji, aeronautici, u oblasti letećih automobila, prečistača otpadnih voda, upravljanja postrojenjima, obrazovanju i za učenje francuskog jezika u školama, saradnji univerziteta i u zdravstvu.

„Obavezujemo se da ćemo izgraditi veliku onkološku bolnicu ili institut za onkologiju, što će vredeti stotine miliona evra, što će biti značajno za naše građane u borbi protiv kancera“, rekao je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име